Бекенбауер под истрагом због корупције на СП 2006. године!

Федерално швајцарско тужилаштво покренуло је поступак против легендарног немачког фудбалера Франца Бекенбауера због проневере и прања новца.

Фудбал 03.09.2016 | 21:00
Бекенбауер под истрагом због корупције на СП 2006. године!
Истрага се односи на период доделе организације Свертског првенства 2006. године и у марту шесторо људи осумничено је од стране ФИФА.

Бекенбауер је демантовао да је умешан у било какву корупцију и прошлог октобра је изјавио је да је направио грешку у процесу надметања за домаћина, али је порекао да су гласови купљени.

Немачка је у јулу 2000. године тада победила Јужну Африку у гласовима (12:11), у избору домаћина Светског првенства 2006.

Немачки магазин Шпигл објавио је у четвртак да се Бекенбауер сумничи за прање новца и злоупотребу поверења, док је био шеф организационог одбора немачке кандидатуре за домаћина Светског првенства 2006. године.

Поред бившег капитена Западне Немачке, осумњичени су и бивши генерални секретар Фудбалске федерације Немачке Хорст Рудолф Шмит, председник ФФН (2006-2012) Тео Цванцигер и Волфганг Нирзбах који је до новембра прошле године био на тој функцији.

Још није познато колико је фудбалских функционера под истрагом у Швајцарској, али су изјавили да сарађују са аустријском и немачком полицијом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар