Bekenbauer pod istragom zbog korupcije na SP 2006. godine!

Federalno švajcarsko tužilaštvo pokrenulo je postupak protiv legendarnog nemačkog fudbalera Franca Bekenbauera zbog pronevere i pranja novca.

Fudbal 03.09.2016 | 21:00
Bekenbauer pod istragom zbog korupcije na SP 2006. godine!
Istraga se odnosi na period dodele organizacije Svertskog prvenstva 2006. godine i u martu šestoro ljudi osumničeno je od strane FIFA.

Bekenbauer je demantovao da je umešan u bilo kakvu korupciju i prošlog oktobra je izjavio je da je napravio grešku u procesu nadmetanja za domaćina, ali je porekao da su glasovi kupljeni.

Nemačka je u julu 2000. godine tada pobedila Južnu Afriku u glasovima (12:11), u izboru domaćina Svetskog prvenstva 2006.

Nemački magazin Špigl objavio je u četvrtak da se Bekenbauer sumniči za pranje novca i zloupotrebu poverenja, dok je bio šef organizacionog odbora nemačke kandidature za domaćina Svetskog prvenstva 2006. godine.

Pored bivšeg kapitena Zapadne Nemačke, osumnjičeni su i bivši generalni sekretar Fudbalske federacije Nemačke Horst Rudolf Šmit, predsednik FFN (2006-2012) Teo Cvanciger i Volfgang Nirzbah koji je do novembra prošle godine bio na toj funkciji.

Još nije poznato koliko je fudbalskih funkcionera pod istragom u Švajcarskoj, ali su izjavili da sarađuju sa austrijskom i nemačkom policijom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar