УС опен: Надал и Сепи ушли у историју!

Шпански тенисер пласирао се у треће коло, после првог меча одиграног под кровом стадиона Артур Еш.

Тенис 01.09.2016 | 17:45
УС опен: Надал и Сепи ушли у историју!
Киша која је у Њујорку падала у среду увече, проузроковала је прво затварање крова над стадионом Артур Еш у 135 година дугој историји УС опена.

Рафаел Надал у дворанским условима је декласирао Италијана Андреаса Сепија и пласирао се у треће коло - 6:0, 7:5, 6:1.

Следећи ривал четвртом носиоцу биће Рус Андреј Кузњецов, који је после Бразилца Белучија савладао и Шпанца Рамоса.

"Драго ми је што сам први који је одиграо меч под кровом, али могу да кажем да што се тиче услова за игру нема велике разлике у односу на отворен терен. Трибине су високе, тако да се ветар свакако не осећа, а и кров је на таквој висини да га не примећујете", прокоментарисао је некадашњи "број 1".

Наравно, проблем падавина и одлагања је решен за сва времена, бар што се тиче најатрактивнијих мечева. Подсетимо да је финале УС опена због кише било померано пет година заредом, у периоду од 2008. до 2012.

Изградња крова коштала је 150 милиона долара, а за његово затварање потребно је нешто више од пет минута.

Осим елиминације Милоша Раонића, трећег дана турнира није било изненађења у мушком синглу. Шампион из 2014, Хрват Марин Чилић, препустио је Украјинцу Сергеју Стаховском само шест гемова (6:1, 6:2, 6:3), а Американац Џек Сок четири гема Миши Звереву из Немачке (6:1, 6:1, 6:2).

Током поподнева, у даље такмичење пласирали су се и Монфис, Цонга, Алмагро, Јужњи, Изнер, Андерсон...

До сада познатих осам парова 1/16 финала су: Ђоковић - Јужњи, Изнер - Едмунд, Цонга - Андерсон, Чилић - Сок, Надал - Кузњецов, Пуи - Баутиста Ахут, Монфис - Алмагро, Багдатис - Харисон.

У ноћи између среде и четвртка десила се сензација у такмичењу тенисерки. Приредила ју је Летонка Анастасија Севастова, победивши трећег носиоца, шампионку Ролан Гароса, Гарбине Мугурузу - 7:5, 6:4.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар