US open: Nadal i Sepi ušli u istoriju!

Španski teniser plasirao se u treće kolo, posle prvog meča odigranog pod krovom stadiona Artur Eš.

Tenis 01.09.2016 | 17:45
US open: Nadal i Sepi ušli u istoriju!
Kiša koja je u Njujorku padala u sredu uveče, prouzrokovala je prvo zatvaranje krova nad stadionom Artur Eš u 135 godina dugoj istoriji US opena.

Rafael Nadal u dvoranskim uslovima je deklasirao Italijana Andreasa Sepija i plasirao se u treće kolo - 6:0, 7:5, 6:1.

Sledeći rival četvrtom nosiocu biće Rus Andrej Kuznjecov, koji je posle Brazilca Belučija savladao i Španca Ramosa.

"Drago mi je što sam prvi koji je odigrao meč pod krovom, ali mogu da kažem da što se tiče uslova za igru nema velike razlike u odnosu na otvoren teren. Tribine su visoke, tako da se vetar svakako ne oseća, a i krov je na takvoj visini da ga ne primećujete", prokomentarisao je nekadašnji "broj 1".

Naravno, problem padavina i odlaganja je rešen za sva vremena, bar što se tiče najatraktivnijih mečeva. Podsetimo da je finale US opena zbog kiše bilo pomerano pet godina zaredom, u periodu od 2008. do 2012.

Izgradnja krova koštala je 150 miliona dolara, a za njegovo zatvaranje potrebno je nešto više od pet minuta.

Osim eliminacije Miloša Raonića, trećeg dana turnira nije bilo iznenađenja u muškom singlu. Šampion iz 2014, Hrvat Marin Čilić, prepustio je Ukrajincu Sergeju Stahovskom samo šest gemova (6:1, 6:2, 6:3), a Amerikanac Džek Sok četiri gema Miši Zverevu iz Nemačke (6:1, 6:1, 6:2).

Tokom popodneva, u dalje takmičenje plasirali su se i Monfis, Conga, Almagro, Južnji, Izner, Anderson...

Do sada poznatih osam parova 1/16 finala su: Đoković - Južnji, Izner - Edmund, Conga - Anderson, Čilić - Sok, Nadal - Kuznjecov, Pui - Bautista Ahut, Monfis - Almagro, Bagdatis - Harison.

U noći između srede i četvrtka desila se senzacija u takmičenju teniserki. Priredila ju je Letonka Anastasija Sevastova, pobedivši trećeg nosioca, šampionku Rolan Garosa, Garbine Muguruzu - 7:5, 6:4.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar