Филмска прича најскупљег Србина...

Од бомбе и факса на аеродрому до трансфера у минут до 12! Никола Максимовић и Наполи апсолутне звезда дана прелазног рока у Италији.

Фудбал 01.09.2016 | 20:00
Филмска прича најскупљег Србина...
Није било лако Николи Максимовићу током целог данашњег дана, али је сага коначно завршена. Макса је нови фудбалер Наполија, уједно је постао и званично најскупљи Србин у историји фудбала и то након што је једва у последњим минутима прелазног рока регистрован за нови клуб.

Каква филмска прича, ма блокбастер!  

Постојала је опасност да Србин не стигне да на време потпише уговор до истека прелазног рока у Серији А, који је затворен у 23.00, али је десетак минута пре истека прелазног рока и та дилема разрешена. Ладно би смо само од данашањег дана у животуНиколе Максимовића имали штиво за неколико романа.

Почело је све у преподневним часовима када се запутио ка Италији на прегледе и потпис уговора. Требало је све да буде ствар форме, да се лагано појави у Напуљу слика поподне у дресу и позира за медије. Али, дојава о бомби на аеродрому у Франкфурту, како су пренели многи италијански медији, укочила је Максу који је неколико сати провео у Немачкој.

Није му сигурно било лако, као ни његовим менаџерима, а и у Наполију су нервозно бројали сате до разрешења кризе. Аеродром никако није успео да проради до поподнева, а онда је клуб са југа Италије посегао за ванредним мерама у ванредним околностима. Факсом је послао уоговор и паирологију Максимовићу на потпис, Србин је после провере потписао споразум са Наполитанцима, а онда је преостало да се потписи овере и у Фудбалском савезу Италије који после тога изда привремену регистрацију.

Ту је тек почела фрка са верменом. Наполи је релативно рано, око 20 часова доставио папирологију у ФС Италије, али је уговор са Максимовићем због гужве и осталих трансфера дошао на ред много касније, па је оверен тек око 22.50 - само десет минута пре истека прелазног рока! Чим је то ФС Италије објавио на свом сајту био је то и знак да и Наполи објави да је довео Србина и да је вишегодишња трансфер сага о трансферу Максимовићаконачно окончана.

На срећу Максимовића за длаку је све завршено на време и оверен је трансфер од 29.500.000. Најскупљи Србин у историји фудбала стигао је под Везув, а и глупо би било да није било мало тензије и фрке на крају.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар