Filmska priča najskupljeg Srbina...

Od bombe i faksa na aerodromu do transfera u minut do 12! Nikola Maksimović i Napoli apsolutne zvezda dana prelaznog roka u Italiji.

Fudbal 01.09.2016 | 20:00
Filmska priča najskupljeg Srbina...
Nije bilo lako Nikoli Maksimoviću tokom celog današnjeg dana, ali je saga konačno završena. Maksa je novi fudbaler Napolija, ujedno je postao i zvanično najskuplji Srbin u istoriji fudbala i to nakon što je jedva u poslednjim minutima prelaznog roka registrovan za novi klub.

Kakva filmska priča, ma blokbaster!  

Postojala je opasnost da Srbin ne stigne da na vreme potpiše ugovor do isteka prelaznog roka u Seriji A, koji je zatvoren u 23.00, ali je desetak minuta pre isteka prelaznog roka i ta dilema razrešena. Ladno bi smo samo od današanjeg dana u životuNikole Maksimovića imali štivo za nekoliko romana.

Počelo je sve u prepodnevnim časovima kada se zaputio ka Italiji na preglede i potpis ugovora. Trebalo je sve da bude stvar forme, da se lagano pojavi u Napulju slika popodne u dresu i pozira za medije. Ali, dojava o bombi na aerodromu u Frankfurtu, kako su preneli mnogi italijanski mediji, ukočila je Maksu koji je nekoliko sati proveo u Nemačkoj.

Nije mu sigurno bilo lako, kao ni njegovim menadžerima, a i u Napoliju su nervozno brojali sate do razrešenja krize. Aerodrom nikako nije uspeo da proradi do popodneva, a onda je klub sa juga Italije posegao za vanrednim merama u vanrednim okolnostima. Faksom je poslao uogovor i pairologiju Maksimoviću na potpis, Srbin je posle provere potpisao sporazum sa Napolitancima, a onda je preostalo da se potpisi overe i u Fudbalskom savezu Italije koji posle toga izda privremenu registraciju.

Tu je tek počela frka sa vermenom. Napoli je relativno rano, oko 20 časova dostavio papirologiju u FS Italije, ali je ugovor sa Maksimovićem zbog gužve i ostalih transfera došao na red mnogo kasnije, pa je overen tek oko 22.50 - samo deset minuta pre isteka prelaznog roka! Čim je to FS Italije objavio na svom sajtu bio je to i znak da i Napoli objavi da je doveo Srbina i da je višegodišnja transfer saga o transferu Maksimovićakonačno okončana.

Na sreću Maksimovića za dlaku je sve završeno na vreme i overen je transfer od 29.500.000. Najskuplji Srbin u istoriji fudbala stigao je pod Vezuv, a i glupo bi bilo da nije bilo malo tenzije i frke na kraju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar