Рано идете на спавање?

Ако рано увече лежете у кревет, то би могао да буде упозоравајућ знак да имате проблема са срцем, упозоравају лекари.

Здравље 01.09.2016 | 10:00
Рано идете на спавање?
Наиме, стручњаци који су се састали на конференцији у Риму открили су да људи који раније одлазе на спавање чешће пате од високог крвног притиска. Они, такође, имају веће шансе да се током ноћи буде.

Експерти кажу да то што се уморите рано увече може да упозори на висок крвни притисак, али вам одлазак у кревет рано увече неће помоћи да снизите ниво притиска.

Висок крвни притисак или хипертензија често имају неприметне симптоме. Међутим, уколико се висок притисак не стави под контролу, може да изазове срчани или мождани удар.

На конгресу Европског друштва кардиолога представљена је студија јапанских стручњака у којем је анализирано стање 2.400 одраслих људи. Испоставило се да висок крвни притисак утиче на унутрашњи сат особе, чини их уморним, али им не дозвољава да добро, мирно спавају целе ноћи.

"Одлазак рано увече у кревет повезан је са високим крвним притиском независно од свега осталог. Вероватно је реч о томе да утиче на унутрашњи сат", рекао је водећи научник студије др Нобуо Сасаки.

Међутим, остајање дуже у кревету неће снизити притисак, нити ће им помоћи да се наспавају.

"Рани одлазак у кревет може бити знак хипертензије. Али, ако одете у кревет раније или касније, то неће променити ниво крвног притиска", каже др Роји Озоно.

Извор: Мондо.рс
Фото: Гуливер/Геттy/Тхинстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар