Брега витез од Пожаревца

Прослављени југословенски музичар Горан Бреговић проглашен је за почасног витеза "Љубичевских коњичких игара", које ће за викенд по 53. пут бити одржане у Пожаревцу.

Занимљивости 01.09.2016 | 12:00
Брега витез од Пожаревца
Одлуку је донео Организациони одбор манифестације, на челу са градоначелником Пожаревца Банетом Спасовићем.

"Бреговић ће бити трећи почасни витез, јер смо досад ову титулу доделили прослављеним пливачима Милораду Чавићу и Велимиру Стјепановићу. Разлог је што Бреговић својом музиком постиже оно што је и нама циљ и у чему га подржавамо - ширење љубави, мира, толеранције и поштовања међу народима и државама", рекао је Спасовић на јучерашњој конференцији за новинаре.

Витез Бреговић ће сутра од 21 сат, са својим "Оркестром за свадбе и сахране" и певачима Младеном Војичићем Тифом и Аленом Исламовићем, одржати бесплатан концерт на Тргу ослобођења у Пожаревцу и публику подсетити на ванвременске хитове своје некадашње групе "Бијело дугме".

Концерт ће, по речима градоначелника, трајати два сата и 20 минута и за то време извешће 43 композиције. За овај наступ спонзори и донатори платиће 39.000 евра. Пре концерта "дугмића", на програму је свечани дефиле, а "Љубичевске коњичке игре" отвориће председник Србије Томислав Николић. А да ли ће у поворци бити и Бреговић?

"Постоји таква могућност јер он у петак стиже у Пожаревац, четири сата пре почетка дефилеа", објашњава Спасовић.

"Ми ћемо му поклонити витешки плашт и сабљу, а да ли ће он бити учесник поворке, зависиће од њега и планираног распореда."

Како "Новости" сазнају, поднет је и предлог да Бреговић постане и почасни грађанин Пожаревца, па је само питање времена када ће то бити изгласано. Иначе, Брега је већ почасни грађанин Буенос Ајреса, Атине, Прага и Тиране, као и носилац француског Ордена витеза уметности.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ццц

01.09.2016 13:14

Прави Витез, нема шта да се дода. Човек који својим пореклом припада сваком по мало и свачији је по мало. Али није баш по неко одушевљен тиме. Жалосно, али истинито. Поздрав за градоначелника Пожаревца за овај избор.

ОДГОВОРИТЕ