Сутра почиње изборна кампања у БиХ

Изборна кампања у БиХ, као и непосредно обраћање политичких субјеката и емитовање плаћеног политичког оглашавања званично почеће сутра и трајаће 30 дана, односно до локалних избора, заказаних за 2. октобар.

Босна и Херцеговина 01.09.2016 | 10:50
Сутра почиње изборна кампања у БиХ
Регулаторна агенција за комуникације /РАК/ подсјећа медије да током изборне кампање морају поштивати Поглавље 16 Изборног закона БиХ и Правилник о медијском представљању политичких субјеката.

Обавеза покривања изборних активности током избора односи се на све пружаоце аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија у БиХ, саопштено је из РАК-а.

Изборна ћутња почиње 24 часа прије отварања бирачких мјеста, односно 1. октобра у 7.00 часова и траје до њиховог затварања, истичу из РАК-а и подсјећају да изборна ћутња важи за цијелу територију БиХ и све пружаоце аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија.

Правилник о медијском представљању политичких субјеката од дана расписивања до дана одржавања избора, као и Изборни закон БиХ, доступни су на веб- страници РАК-а /рак.ба/, а листа овјерених политичких субјеката за ове изборе може се наћи на веб-страници Централне изборне комисије БиХ /избори.ба/. 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јузна пруга

01.09.2016 09:37

Народе памет у главу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

01.09.2016 09:44

Стварно? Мени се чини да траје од прошлих избора... Могли су сутра завршити, почети са префизборном тишином и поткупљивањем гласача.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кампања

01.09.2016 10:15

ДНС,СНСД-е,СП-ту је снага Српске и успијех Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

01.09.2016 18:40

Поциње кампања и слободни избори.Ја то не разумјем слободни избори а прица се о рату.Слободни су ако је стабилно све и људи не зависни финанцијски.овдје народ излудили претњом ратом и бједом и то нису слободни избори.

ОДГОВОРИТЕ