ОБА све више измиче надзору и контроли?

Обавјештајно-безбједносна агенција /ОБА/ БиХ покренула је акцију "Врућа касна јесен - рана зима" с циљем дестабилизовања Републике Српске и Србије, пише "Еуроблиц".

Босна и Херцеговина 01.09.2016 | 09:50
ОБА све више измиче надзору и контроли?
У посједу овог листа је повјерљиви документ безбједносних служби, достављен највишим српским званичницима са обје стране Дрине, у коме се тврди да "ОБА све више измиче надзору и контроли".

У документу се наводи и да ОБА "планира инциденте" у Српској и Србији, због чега је покренута акција на територији БиХ и Србије.

Операција "Врућа касна јесен - рана зима" подразумијева акције обавјештајних и параобавјештајних тијела и организација, попут служби, агенција, неформалних радикалних и екстремних група, невладиних организација, појединаца - сарадника са искуством.

У повјерљивом документу наводи се да отуђени центри моћи у ОБА планирају седам категорија обавјештајних активности - од прикупљања информација, прислушкивања и праћења водећих српских политичара, до предузимања агресивних акција у Српској и Србији.

"Еуроблиц" пише и да за ову операцију зна Безбједносно-информативна агенција /БИА/ Србије која је открила многе мјере праћења и техничког надзора које се из Сарајева, у оквиру акције, предузимају према најодговорнијим државним функционерима Србије.

Извори листа тврде да су предузимање агресивних акција и примјена насилних метода планирани као реакција на заказани референдум о Дану Републике и да ће бити реализовани без обзира на то да ли ће он бити одржан и ма какви резултати референдума били.

У информацији безбједњака, између осталог, пише да бошњачка компонента у ОБА мјесецима прати и прислушкује предсједника Републике Српске Милорада Додика, премијера Српске Жељку Цвијановић, предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића и бројне политичке функционере и представнике Српске у Сарајеву.

Извор: Еуроблиц

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Дон

01.09.2016 08:01

Све се ради по судском налогу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

01.09.2016 08:40

Цуј ОБА БиХ. То агенција која мозе изазвати нереде у Србији и РС? Смијесно. Да смијесније не мозе бити. Они двије овце не могу посвадјати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

01.09.2016 09:20

Потписујем..

Name

Пћеле

01.09.2016 09:43

ОБА/ОСА је најјача агенција у еx-Yу и баш зато тој агенцији није у циљу да дестабилизује икога...

Name

Сарајево

01.09.2016 10:21

Раде све што им је наредјено, или сте сви заборавили или занемарили, потцијенили изненадну посјету битног фактора глобалне, сигурности свијета?! Од те посјете до даљњег мир у оба бх ентитета је висе од упитан. Ми смо слуге насих злих господара, који су понизно послусне слуге својих, тј. господара рата и мира у свијету. Исклуците емоције, укљуците мозак, ако га имате, и ако је здрав и цитав, Поздрав из Сарајева, посебно фамилији Дјурдјевиц Споменке и Мисе, и свим нормалним људима

Name

Мујо хрсуз

01.09.2016 08:44

Три дана прије избора Србијански медији ће открити да је спријечен атентат на прецједника и прецједницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакир И.

01.09.2016 08:54

Комплетна ситуација у БиХ измиче контроли. БиХ је данас ближа рату него икад. Рат је неизбјежна ситуација у оваквом стању ствари а нестанак РС у том свијетлу је колатерална штета односно као компезација да Додик сачува себе, своју породицу и своје богаство. Постојање правне државе на овом простору Додика директно води у амбис, гдје је и он и његова породица изложена масовној пропасти пред законом. Ако бира између правне државе и рата Додик ће изабрати ратну опцију јер му је она једина могућност за спас. Са друге стране Бошњацима рат иде на руку јер никада дефинитивно јачи нису били. Сви ће их подржати ка остварењу циља Унитарне БиХ под плаштом мултиетницизма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУШАН СИЛНИ

01.09.2016 09:18

РАТА НЕМА ТО ЈЕ БУДАЛАШТИНА ЗА МАЛУ ДИЈЕЦУ ТО СВИ ЗНАЈУ , НЕМАОМО МИ ЗА КИФЛУ НИТ ИМАМО МОЗГА ЗА ТО ЗА РАТ МОРАШ ИМАТИ МАЛО ОРАСА И ПАМЕТ, СТОГА ЗАБОРАВИТЕ ДОК ИНЦКО ПРИМА 24 000 ЕУР МЈЕСЕЧНО И ОСТАЛИ РАТЕ НИЈЕ ИСПЛАТИВ, РС ЈЕ СТАЛНА КАТЕГОРИЈА ПРИЗНАТА У УН ДЕФИНИСАНА МЕЂУНАРОДНИМ УГОВОРИМА, ДЕФИНСАНМОМ ГРАНИЦОМ И ЉУДИМА С КУЛТУРОМ И ЈЕЗИКО ТЕ ЗАКОНИМА ПРАВНО ФОРМАЛНО ЕНТИТЕТ-ДРЖАВА И СТОГА И ТО СУ ГЛУПОСТИ. НЕГО ДА ВИДИМО КАКО ДА СЕ РИЈЕШИМО БАКИРА И , ДОДИКА И ЧОВИЋА. НИШТА У БИХ НЕ ФУНКЦИОНИШЕ , РС БОЉЕ ФУНКЦИОНИШЕ АЛИ И ТО ЈЕ МИЗЕРИЈА, ФЕДЕРАЦИЈА ТРУБА КО РС, БРЧКО ЛОПОВЛУК, БИХЈЕ КУПА НЕЕФИКАСНА И СМЈЕШНА ДРЖАВА ЈЕР СМО НЕРАДНИЦИ А КАКО СМО НЕРАДНИЦИ ЛАКШЕ ЈЕ ПО КАФАНАМ СКУПШТИНАМА И НОВИНАМА УРЛАТИ ПРОТИВ НЕКОГА И ПРИЈЕТИТИ КАКО ЋЕ УБИЈАТИ И ПАЛИТИ НЕГО РАДИТИ РЕЦИМО АХМЕТОВИЋ ПРИМА цца. 4700 КМ СА РАЗНИМ ОДБОРИМА,МАЈКИЧКА 4700 КМ ПЛУИС ОТПРЕМНИНУ А НЕЗНА ЈЕЛ ДОШЛА ИЛИ ПОШЛА САЛКИЋ ПРИМА ВЕТЕРАНЕ КОЈИ ОПЕТ ДИЖУ ТЕНЗИЈЕ У ВЛАДИ РС И ПРИМА ОД ТЕ ИСТЕ ВЛАДЕ 5000 КМ -СМЈЕШНИ И ТАКО РЕДОМ ДА НЕ НАБРАЈАМ ГЕНИЈАЛЦЕ КОЈИМА ОВЕ ТЕНЗИЈЕ У ЏЕП УТЈЕРУЈУ 4000-5000 КМ МЈЕСЕЧНО А ВИ СРБИ , БОШЊАЦИ И ХРВАТО ПО ЧЕТРИ СТОЈЕ КМ АЛ БРАТЕ УЖИВАТЕ ДА СЕ ЈУНАЧИТЕ И ПРИЈЕТИТЕ КАКО БИ РКЛУ У МАСТЕРКАРДУ -НЕПРОЦИЈЕЊИВО.

Name

Зоол

01.09.2016 09:30

Ако ти је до рата иди у Сирију или ко зна где већ а овде га неће бити јер нико нормалан не може ни да помисли на то а не да би ишао у рат поново.Какво глупо размишљање.

Name

ре

01.09.2016 09:34

Засто би Босњацима исао рат на руку.Па и ми имамо дијецу.

Name

РЕ РЕ

01.09.2016 10:18

НЕОДГОВАРА РАТ И МАЛА ПЛАТА НИКОМ АЛИ ОДГОВАРА ТРЕЋЕРАЗРЕДНОМ ДИПЛИМАТИ ИЗ АМЕРИКЕ И ЛОНДОНА ОН БИ РАЗНОСИО ПИЦЕ ПО ЊУЈОРКУ И БРИСЕЛУ А ОВДЕ ЦЕНЕР ПЛУС АУТО ПЛУС РУЧКОВИ ПЛУ ЗАВРЋЕШ УШИ БУДАЛАМ ОНИ БИ БИЛИ НИКО И НИШТА У МЈЕСТИМ ОДАКЛЕ ДОЛАЗЕ А ОВДЈЕ СЕ ИНДИЈАНЦИ КЉАЊАУ БУДАЛАМ А ОНИ ШИБИЦУ И БЕНЗИ А ВИ ЗА 400 СТОЈЕ РАДИТЕ И ЛИЖИТЕ КОНТЕЈНЕРЕ

Name

САНЕ

01.09.2016 11:26

Какав болан рат рат ти куци био Хоћемо мир Инцко смјени Додика,Бакета, Човића, Иванића остале говнаре забрани им рад у политици доживотно. Народу треба посао, здравство, образовање, социјални мир, правда, просперитет, слобода. Остало ко ће шта славити и кад у овој земљи боли ме брига нек свако слави шта хоће

Name

јахта

01.09.2016 10:17

Јах........Додикова пропаганда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хладна зима

01.09.2016 12:05

Хахахаха.. "Врућа касна јесен - рана зима" ..моц пропаганде

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ СА

01.09.2016 12:12

Биће то све уреду.Несекирај те се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контам

01.09.2016 13:44

Прати те...хехех, добар, добар

Name

СНОУДЕН

01.09.2016 12:19

Та слузба и ниста неради у опсте у земљи политари у коруптивном хаосу, Атиф Дудаковиц , Нилола Билић, и многи други,Андјелко Хргић, ратни комаданти сетају и даље слободно....а та слузбацути или су неспособни или зе информације злоупотребљавају али реформа под хитно те слузбе мора се донијети,. Узмите један БНД, или М7, слузбе све вам је јасно на основу њихових информација рада и дјовања мјења се свијет и друствени поредак укљуцујуци и ЦИУ, а код нас ниста људи проневјере милоне и ником ниста , тузилац их ослободи ОБА мора да прати рад свих директора полицијских егенција, јавних и дрзавних предузеца, као и опсту безбједоносну ситуацију а не да се борба против корпуције своди на спектакуларне акције против слузбеника за пет км или десет еура, ситна буранија отворите велике афере и хапсења поцните хапсити судије и тузиоце ако мислите да Б иХ опстане као дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

01.09.2016 12:25

Бајини трикови А ста јос казе Галијасевиц и Цераниц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бајке

02.09.2016 06:30

Је ли вам сада јасно ко је подметнуо прислускиване транскрипте Вуцицу о којима сте писали. Одмах се све приписе Додику, а нисмо ни свјесни колико муслимани раде да урусе Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајд добро

02.09.2016 06:38

Извор Еуроблиц, паметном доста...

ОДГОВОРИТЕ