Дачић: Европска унија држи главу у пијеску

Поводом одговора председника Европске комисије Жан Клод Јункера на писмо премијера Србије Александра Вучића који је указао на антисрпску политику у Хрватској и у региону, први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да Европска унија наставља да држи главу у песку.

Србија 01.09.2016 | 08:00
Дачић: Европска унија држи главу у пијеску
Како је навео, Јункер није одговорио ни на једно конкретно питање које је Вучић истакао, није коментарисао рехабилитацију фашистичког усташког режима НДХ, ни ослобађање ратних злочинаца из последњег рата, ни подизање споменика усташком терористи Барешићу, ни вређање српске државе.

"Није нам чак рекао ни шта ми нисмо урадили. Ја сам то већ унапред најавио да се ЕУ прави глувонемом кад је антисрпска политика у питању. Али зато је увек спремна за придике Србији кад јој се нешто у Србији не свиди. То више неће моћи тако. Нисмо вас питали за мир у свету него за антисрпску политику једне ваше чланице, која угрожава мир и стабилност у региону", поручио је Дачић.

Он је додао да није ништа ни очекивао, па онда није ни разочаран.

"Данас чак ни деца више бајкама не верују. Као што сам најавио, као да су ламе са Тибета, тако се и ЕУ филозофски изјашњава о „шака јада“ проблему - антисрпској политици.

Промашили су тему“, закључио је Дачић.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бн

01.09.2016 12:13

Јавио се снијет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеееејјј

01.09.2016 19:46

Браво господине Дацицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пАТРИЈОТА сЈЕДИЊЕНИХ сРПСКИХ дРЗАВА.

02.09.2016 09:20

СВАКАЦАСТ Г:ДАЦИЦУ КОЈИГОВОРИ ИСТИНУ ЗА ЕВРОПСКУ УНИЈУ ОСТАЛИ СТРЕПЕ ВУЦИЦ И НИКОЛИЦ ПУСТИЛИ СУ СРБЕ НА КОСОВУ НИЗ ВОДУ ПА ХОЦЕ И СРБЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗБОГ УЛАСКА У ПРОПАЛУ ЕВРОПСКУ УНИЈУ. ЗАР НИЈЕ ДОСТА ОВО САМО СТО ЈЕ ЈУМКЕ НАПИСАО ВУЦИЦУ И УЦЕНА УСЛОВА ОД МЕРКЕЛОВЕ И АМЕРИКЕ. МОЈЕ МИСЉЕЊЕ ДА СЕ ОЦУВА СРПСКИ ИНДЕТИТЕТ ЈЕСТЕ ВОЈИСЛАВА СЕСЕЉА НА МЕСТО ПРЕСЕДНИКА СРБИЈЕ А ПОСЛЕ УЈЕДИЊЕЊЕ СВИХ ПРАВОСЛАВНИХ ДРЗАВА.ТО СРПСКИ НАРОД ЗЕЛИ А НЕ ПОДЕЛЕ РАЗЈЕДИЊЕЊА И ОТИМАЊЕ СРПСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ КАО СТО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА СТО ПОСТО СРПСКА ГРУНТОВНА ЗЕМЉА И САМА РЕЦ ОДПАМТИВЕКА СВЕДОЦИ КОСОВО И МЕТОХИЈА ЦРКВЕНА ИМОВИНА ЗНАЦИ КОСОВО ЈЕ СРБИЈА И НЕ ТРЕБА ДАТИ ПЕДЉА СРПСКЕ СВЕТЕ ЗЕМЉЕ. ТАКОДЈЕ ПОДАЦИ ГОВОРЕ ДА ЈЕ И БИХ /% 75 % српска православна отадзбина

ОДГОВОРИТЕ