Dačić: Evropska unija drži glavu u pijesku

Povodom odgovora predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je ukazao na antisrpsku politiku u Hrvatskoj i u regionu, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Evropska unija nastavlja da drži glavu u pesku.

Srbija 01.09.2016 | 08:00
Dačić: Evropska unija drži glavu u pijesku
Kako je naveo, Junker nije odgovorio ni na jedno konkretno pitanje koje je Vučić istakao, nije komentarisao rehabilitaciju fašističkog ustaškog režima NDH, ni oslobađanje ratnih zločinaca iz poslednjeg rata, ni podizanje spomenika ustaškom teroristi Barešiću, ni vređanje srpske države.

"Nije nam čak rekao ni šta mi nismo uradili. Ja sam to već unapred najavio da se EU pravi gluvonemom kad je antisrpska politika u pitanju. Ali zato je uvek spremna za pridike Srbiji kad joj se nešto u Srbiji ne svidi. To više neće moći tako. Nismo vas pitali za mir u svetu nego za antisrpsku politiku jedne vaše članice, koja ugrožava mir i stabilnost u regionu", poručio je Dačić.

On je dodao da nije ništa ni očekivao, pa onda nije ni razočaran.

"Danas čak ni deca više bajkama ne veruju. Kao što sam najavio, kao da su lame sa Tibeta, tako se i EU filozofski izjašnjava o „šaka jada“ problemu - antisrpskoj politici.

Promašili su temu“, zaključio je Dačić.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bn

01.09.2016 10:13

Javio se snijet

ODGOVORITE
Name

Heeeejjj

01.09.2016 17:46

Bravo gospodine Dacicu.

ODGOVORITE
Name

pATRIJOTA sJEDINJENIH sRPSKIH dRZAVA.

02.09.2016 07:20

SVAKACAST G:DACICU KOJIGOVORI ISTINU ZA EVROPSKU UNIJU OSTALI STREPE VUCIC I NIKOLIC PUSTILI SU SRBE NA KOSOVU NIZ VODU PA HOCE I SRBE IZ REPUBLIKE SRPSKE ZBOG ULASKA U PROPALU EVROPSKU UNIJU. ZAR NIJE DOSTA OVO SAMO STO JE JUMKE NAPISAO VUCICU I UCENA USLOVA OD MERKELOVE I AMERIKE. MOJE MISLJENJE DA SE OCUVA SRPSKI INDETITET JESTE VOJISLAVA SESELJA NA MESTO PRESEDNIKA SRBIJE A POSLE UJEDINJENJE SVIH PRAVOSLAVNIH DRZAVA.TO SRPSKI NAROD ZELI A NE PODELE RAZJEDINJENJA I OTIMANJE SRPSKE TERITORIJE KAO STO JE KOSOVO I METOHIJA STO POSTO SRPSKA GRUNTOVNA ZEMLJA I SAMA REC ODPAMTIVEKA SVEDOCI KOSOVO I METOHIJA CRKVENA IMOVINA ZNACI KOSOVO JE SRBIJA I NE TREBA DATI PEDLJA SRPSKE SVETE ZEMLJE. TAKODJE PODACI GOVORE DA JE I BIH /% 75 % srpska pravoslavna otadzbina

ODGOVORITE