Жак Вилнев на сва звона: Верстапен је потенцијални убица!

Бивши шампион из далеке 1997.године, поручује да Макса Верстапена подржава ФИА у сулудим вратоломијама на стази и да ће томе доћи крај вероватно када млади Холанђанин некога повреди или чак убије!

Остали спортови 03.09.2016 | 10:45
Жак Вилнев на сва звона: Верстапен је потенцијални убица!
Речи бившег шампиона Формуле 1 Жака Вилнева се не схватају олако. Вилнев с позиције искусног возача, шампиона из 1997. године, поручује возачу Ред Була Максу Верстапену да су пред њим два пута. По њему, Холанђанин може да изабере жели ли да се смири и да убије некога на стази. Он такође констатује како је чудна чињеница да Верстапен није до сада кажњаван због насилничке вожње. Вилнев се зато пита, има ли то млади Холанђанин неку протекцију од стране Светске аутомобилистичке федедерације, ФИА.

„Проблем је ФИА јер изгледа да он има некога ко га тамо протежира. Они желе да он буде звезда. Погледајте само како је на ВН Немачке ишао лево, па десно, и то на правцу! Наравно да је због тога Нико Розберг промашио тачку кочења. Отишли су широко и Нико је кажњен, а да то и није била његова кривица. Нешто није у реду и то ме љути, али је таква ситуација“, рекао је Вилнев који озбиљно размишља о закулисним радњама које у први план избацују неодговорно понашање младог Верстапена.

„Превршио је сваку меру. На старту се све своди на тркање. Сваки искусан возач зна да ако кренете са унутрашње стране на тај начин, сигурно ће до инцидента јер нема довољно места за вожњу. И то сви знају, а опет ћуте. Ако нисте имали добар старт, морате то да прихватите. Оно што је урадио Кимију два пута на правцу, а потом и Фетелу, то је апсолутно неприхватљиво. Нека се смири мало иначе ће убити некога“, нагласио је Вилнев, и додао да је Холанђанин из трке у трку све гори и бахатији.

„Јасно је да му није стало да има пријатеље у Формули 1, али мора да има мало поштовања. Из трке у трку је све гори и бахатији. Томе ће доћи карај, на овај или онај начин“, закључује своје излагање Жак Вилнев који се нешто оштрије него Кими Рајконен изјаснио по питању Верстапеновог такмичарског понашања на стази.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар