О чему ће се говорити сутра у Београду?

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће на сасатанку у Београду бити разговарано о Анаксу десет Дејтонског споразума, којим је предвиђено увођење високог представника и његовој обавези да и Србији, као земљи потписници, доставља извјештај о раду, што се до сада никада није десило.

Република Српска 31.08.2016 | 22:39
О чему ће се говорити сутра у Београду?
Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић потврдио је за БН ТВ да ће учествовати на сутрашњем састанку лидера из Републике Српске са предсједником и премијером Србије, Томиславом Николићем и Александром Вучићем у Београду. И лидер СДС-а и предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић потврдио је да ће присуствовати сутрашњем састанку у Београду.

Босић је рекао за БН ТВ да нема никаквих информација о томе шта је циљ састанка у Београду.

 “Очекујем да чујем шта је став Србије по питању референдума о Дану Републике Српске. Ми смо своје ставове већ давно дефинисали и они нису до сада мијењани. Да ли Србија тражи промјену става у вези референдума, очекујем да чујем сутра на састанку”, рекао је Босић, који се данас налази у Варшави, гдје учествује у раду парламентарног састанка земаља Централне и Источне Европе

А шта ће политички лидери из Републике Српске сутра чути од највиших званичника Србије – велика је непознаница.

Интересантно је, међутим, да ће премијер Србије сутра, одмах након састанка са лидерима из Српске, разговарати и са хрватским чланом Предсједништва БИХ Драганом Човићем.

Из Владе Србије саопштено је само то да ће Вучић и Човић разговарати о сарадњи и стабилности у региону.



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

болле

31.08.2016 19:29

Ја цу реци само једно; Босњаци и Хрвати који зиве у РС це реци да они нису позвани на тај састанак иако се писе да су позвани сви политицки фактори из РС А знамо како раде народне скупстине оба босанска ентитета као и скупстина БХ, тј да бројцано слабији народ мозе тразити заститу интереса - блокирати одлуку вецине. Висимо то рецимо на примјеру признања Косова гдје 33% босанских Срба блокира да БХ призна Косово све док то не уради и Србија

ОДГОВОРИТЕ