O čemu će se govoriti sutra u Beogradu?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će na sasatanku u Beogradu biti razgovarano o Anaksu deset Dejtonskog sporazuma, kojim je predviđeno uvođenje visokog predstavnika i njegovoj obavezi da i Srbiji, kao zemlji potpisnici, dostavlja izvještaj o radu, što se do sada nikada nije desilo.

Republika Srpska 31.08.2016 | 22:39
O čemu će se govoriti sutra u Beogradu?
Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić potvrdio je za BN TV da će učestvovati na sutrašnjem sastanku lidera iz Republike Srpske sa predsjednikom i premijerom Srbije, Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem u Beogradu. I lider SDS-a i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić potvrdio je da će prisustvovati sutrašnjem sastanku u Beogradu.

Bosić je rekao za BN TV da nema nikakvih informacija o tome šta je cilj sastanka u Beogradu.

 “Očekujem da čujem šta je stav Srbije po pitanju referenduma o Danu Republike Srpske. Mi smo svoje stavove već davno definisali i oni nisu do sada mijenjani. Da li Srbija traži promjenu stava u vezi referenduma, očekujem da čujem sutra na sastanku”, rekao je Bosić, koji se danas nalazi u Varšavi, gdje učestvuje u radu parlamentarnog sastanka zemalja Centralne i Istočne Evrope

A šta će politički lideri iz Republike Srpske sutra čuti od najviših zvaničnika Srbije – velika je nepoznanica.

Interesantno je, međutim, da će premijer Srbije sutra, odmah nakon sastanka sa liderima iz Srpske, razgovarati i sa hrvatskim članom Predsjedništva BIH Draganom Čovićem.

Iz Vlade Srbije saopšteno je samo to da će Vučić i Čović razgovarati o saradnji i stabilnosti u regionu.



BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bolle

31.08.2016 19:29

Ja cu reci samo jedno; Bosnjaci i Hrvati koji zive u RS ce reci da oni nisu pozvani na taj sastanak iako se pise da su pozvani svi politicki faktori iz RS A znamo kako rade narodne skupstine oba bosanska entiteta kao i skupstina BH, tj da brojcano slabiji narod moze traziti zastitu interesa - blokirati odluku vecine. Visimo to recimo na primjeru priznanja Kosova gdje 33% bosanskih Srba blokira da BH prizna Kosovo sve dok to ne uradi i Srbija

ODGOVORITE