Анализа: Зашто је Харт одабрао баш Италију?!

Многе је изненадила одлука искусног голмана да постане ПРВИ енглески чувар мреже у Серији А. Ево неких објашњења.

Фудбал 01.09.2016 | 14:30
Анализа: Зашто је Харт одабрао баш Италију?!
Голман Манчестер ситија Џо Харт (29) допутовао је у среду у Торино и потписао једногодишњи уговор са истоименим клубом, чији ће играч бити до краја сезоне.

Чувар мреже енглеске репрезентације ставиће се одмах после првенствене паузе на располагање Синиши Михајловићу, након трансфера који је било заиста тешко предвидети. Управо зато, није изненадио срдачан дочек Енглеза на улицама.

Ипак, неке оствари су остале нејасне. На пример, зашто се освајач титуле у Енглеској и сигурно један од најбољих острвских голмана у овој деценији одлучио на тако радикалан потез и селидбу у Серију А - и то баш у Торино.

Ево шта о томе каже репортер Скај спорта из Италије.

"Харт је дефинитивно уверен у пројекат Торина и веома је одлучан да себе тестира у Серији А. Имао је избор и понуду Сандерленда, али је италијански фудбал за њега нови изазов. У таквој ситуацији у Манчестер ситију, са Пепом Гвардиолом који не рачуна на њега, лично је 'изгурао' селидбу у Торино, а посебно у овдашњи фудбал"

Зашто баш Торино?

"Харт мисли да је то добар клуб, коме је добро кренуло. Михајловић је већ рекао да жели да врати Торино у Европу за две године и тај изазов је такође привукао Џоа", објашњено је.

Да ил ће бити први голман? Није ни потребно постављати то питање.

"Нема сумње да ће бранити у свакој утакмици. Играће сваке недеље. Торино има веома компликовану ситуацију са голманима, јер Михајловић има тројицу на располагању, али се ниједан не истиче довољно да би био 'Број 1'".

"Почели су са (Сенегалцем) Алфредом Гомисом (23), али је имао тежак старт сезоне, па је потом пред гол ставио Италијана Данијелеа Паделија, који је 2007. наступио и за Ливерпул. И он је био први голман, али је имао тешких момената"

Један од тих момената је свакако и пораз од Милана на старту сезоне (2:3).

"Управо зато, Харт је решење за велики проблем Торина".

Да ли ће и италијански клуб бити решење за Хартов проблем са константношћу и формом? Сазнаћемо већ од 11. септембра, када би досадашњи голман Манчестер ситија могао да дебитује на гостовању Аталанти.

Познато је да је Торино велики клуб, који је четрдесетих година освојио пет титула у низу, као и да је у тој деценији постао први италијански освајач "дупле круне".

Каква је ситуација данас из угла извештача из Италије?

"У погледу историје, последњих година резултати не иду Торину у прилог. Амбиција клуба није да освоји титулу, већ да се квалификује за Лигу Европе. Последња титула стигла је у клуб 1976. године, прошле године били су 12, али са Синишом Михајловићем на челу - циљ је излаз у Европу".

Подсетимо, овог лета је у Торино стигао и српски репрезентативац Адем Љајић, као један од ослонаца нових "бикова", међу којима по свему судећи неће бити најскупљег српског фудбалера - Николе Максимовића.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар