Analiza: Zašto je Hart odabrao baš Italiju?!

Mnoge je iznenadila odluka iskusnog golmana da postane PRVI engleski čuvar mreže u Seriji A. Evo nekih objašnjenja.

Fudbal 01.09.2016 | 14:30
Analiza: Zašto je Hart odabrao baš Italiju?!
Golman Mančester sitija Džo Hart (29) doputovao je u sredu u Torino i potpisao jednogodišnji ugovor sa istoimenim klubom, čiji će igrač biti do kraja sezone.

Čuvar mreže engleske reprezentacije staviće se odmah posle prvenstvene pauze na raspolaganje Siniši Mihajloviću, nakon transfera koji je bilo zaista teško predvideti. Upravo zato, nije iznenadio srdačan doček Engleza na ulicama.

Ipak, neke ostvari su ostale nejasne. Na primer, zašto se osvajač titule u Engleskoj i sigurno jedan od najboljih ostrvskih golmana u ovoj deceniji odlučio na tako radikalan potez i selidbu u Seriju A - i to baš u Torino.

Evo šta o tome kaže reporter Skaj sporta iz Italije.

"Hart je definitivno uveren u projekat Torina i veoma je odlučan da sebe testira u Seriji A. Imao je izbor i ponudu Sanderlenda, ali je italijanski fudbal za njega novi izazov. U takvoj situaciji u Mančester sitiju, sa Pepom Gvardiolom koji ne računa na njega, lično je 'izgurao' selidbu u Torino, a posebno u ovdašnji fudbal"

Zašto baš Torino?

"Hart misli da je to dobar klub, kome je dobro krenulo. Mihajlović je već rekao da želi da vrati Torino u Evropu za dve godine i taj izazov je takođe privukao Džoa", objašnjeno je.

Da il će biti prvi golman? Nije ni potrebno postavljati to pitanje.

"Nema sumnje da će braniti u svakoj utakmici. Igraće svake nedelje. Torino ima veoma komplikovanu situaciju sa golmanima, jer Mihajlović ima trojicu na raspolaganju, ali se nijedan ne ističe dovoljno da bi bio 'Broj 1'".

"Počeli su sa (Senegalcem) Alfredom Gomisom (23), ali je imao težak start sezone, pa je potom pred gol stavio Italijana Danijelea Padelija, koji je 2007. nastupio i za Liverpul. I on je bio prvi golman, ali je imao teških momenata"

Jedan od tih momenata je svakako i poraz od Milana na startu sezone (2:3).

"Upravo zato, Hart je rešenje za veliki problem Torina".

Da li će i italijanski klub biti rešenje za Hartov problem sa konstantnošću i formom? Saznaćemo već od 11. septembra, kada bi dosadašnji golman Mančester sitija mogao da debituje na gostovanju Atalanti.

Poznato je da je Torino veliki klub, koji je četrdesetih godina osvojio pet titula u nizu, kao i da je u toj deceniji postao prvi italijanski osvajač "duple krune".

Kakva je situacija danas iz ugla izveštača iz Italije?

"U pogledu istorije, poslednjih godina rezultati ne idu Torinu u prilog. Ambicija kluba nije da osvoji titulu, već da se kvalifikuje za Ligu Evrope. Poslednja titula stigla je u klub 1976. godine, prošle godine bili su 12, ali sa Sinišom Mihajlovićem na čelu - cilj je izlaz u Evropu".

Podsetimo, ovog leta je u Torino stigao i srpski reprezentativac Adem Ljajić, kao jedan od oslonaca novih "bikova", među kojima po svemu sudeći neće biti najskupljeg srpskog fudbalera - Nikole Maksimovića.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar