"Издао" је Бенфику - Марковић у Спортингу!

Српски фудбалер Лазар Марковић враћа се у Лисабон, али не и у редове Бенфике. Талентовани српски фудбалер ће и другу сезону заредом провести ван Ливерпула на позајмици.

Фудбал 31.08.2016 | 20:45
"Издао" је Бенфику - Марковић у Спортингу!
Ливерпул је поново послао Марковића на позајмицу!

Талентовани српски фудбалер ће и другу сезону заредом провести ван Ливерпула, који га је у лето 2014. године довео за суму од 25 милиона евра, а после Фенербахчеа, у ком је играо прошлу сезону, сада ће се вратити у Португал и заиграти за Спортинг из Лисабона.

Бивши нападач Партизана играће наредне сезоне на позајмици у редовима највећег ривала Спортинга.

Марковић није успео да се наметне у Ливерпулу ни код Јиргена Клопа, па ће опет пажњу на себе морати да скрене ван Премијер лиге.

За разлику од прошле сезоне и непознатог окружења у Фенербахчеу, у Лисабону ће опет сарађивати са тренером Жоржом Жесусом, који га је својевремено довео у Бенфику из Партизана.

Марковић има 22 године, а у Лисабону би требало да надокнади одлазак португалског репрезентативца Жоаа Марија, који је прешао у Интер.

Србин је био велика жеља Њукасла и Рафаела Бенитеса, али је одбио понуду "сврака" јер му нису били довољно атрактивни због играња у Чемпионшипу.

С друге стране, Спортинг ће се надметати у Лиги шампиона, а играће у Групи Ф са Реал Мадридом, Борусијом Дортмунд и Легијом из Варшаве.

Осим Марковића, Спортинг је овог лета довео још Баса Доста, Алана Руиса, Бруна Паулисту, Лука Кастањоса, а ту је већ неко време Радосав Петровић.

С друге стране, отишли су Маријо, Налдо, Теофило Гутијерес, Андре Кариљо, Андре Мартинс, Алберто Аквилани, а очекује се да ће за њима још Ислам Слимани и Адријен Силва.

Лазар Марковић ће тако поново сарађивати са тренером Жоржом Жезусом под којим је експлодирао у Бенфици, а видећемо како ће на ово реаговати навијачи локалног ривала, иако су ове ствари врло честе у Португалу, па је велики број играча који је играо за сва три највећа клуба из ове земље.

Према извештајима из Енглеске Лазар Марковић је желео да се докаже код Јиргена Клопа, али није успео да избори место ни на клупи у прве три утакмице Премијер лиге. Он је међутим одбио да га клуб прода и захтевао је да уколико буде напуштао Ливерпул то буде на позајмицу, а енглески клуб је услишио његове захтеве иако је на столу имао понуду за трансфер од 16 милиона фунти.

Марковић је поверење једино имао код Брендана Роџерса у првој сезони у Ливерпулу, на чије је инсистирање и доведен, а у тој сезони је за клуб одиграо чак 34 меча, додуше већину са клупе, и постигао притом и три гола.

Лазар Марковић се тренутно налази на припремама репрезентације Србије за меч са Републиком Ирском у оквиру квалификација за Светско првенство 2018. године у Русији.

Бенфика се прва распитивала код Ливерпула за могући повратак, а после њих у "трку" су се укључили и Њукасл и Милан, али је Марковић одабрао клуб који ће ове сезоне играти Лигу шампиона.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар