"Izdao" je Benfiku - Marković u Sportingu!

Srpski fudbaler Lazar Marković vraća se u Lisabon, ali ne i u redove Benfike. Talentovani srpski fudbaler će i drugu sezonu zaredom provesti van Liverpula na pozajmici.

Fudbal 31.08.2016 | 20:45
"Izdao" je Benfiku - Marković u Sportingu!
Liverpul je ponovo poslao Markovića na pozajmicu!

Talentovani srpski fudbaler će i drugu sezonu zaredom provesti van Liverpula, koji ga je u leto 2014. godine doveo za sumu od 25 miliona evra, a posle Fenerbahčea, u kom je igrao prošlu sezonu, sada će se vratiti u Portugal i zaigrati za Sporting iz Lisabona.

Bivši napadač Partizana igraće naredne sezone na pozajmici u redovima najvećeg rivala Sportinga.

Marković nije uspeo da se nametne u Liverpulu ni kod Jirgena Klopa, pa će opet pažnju na sebe morati da skrene van Premijer lige.

Za razliku od prošle sezone i nepoznatog okruženja u Fenerbahčeu, u Lisabonu će opet sarađivati sa trenerom Žoržom Žesusom, koji ga je svojevremeno doveo u Benfiku iz Partizana.

Marković ima 22 godine, a u Lisabonu bi trebalo da nadoknadi odlazak portugalskog reprezentativca Žoaa Marija, koji je prešao u Inter.

Srbin je bio velika želja Njukasla i Rafaela Benitesa, ali je odbio ponudu "svraka" jer mu nisu bili dovoljno atraktivni zbog igranja u Čempionšipu.

S druge strane, Sporting će se nadmetati u Ligi šampiona, a igraće u Grupi F sa Real Madridom, Borusijom Dortmund i Legijom iz Varšave.

Osim Markovića, Sporting je ovog leta doveo još Basa Dosta, Alana Ruisa, Bruna Paulistu, Luka Kastanjosa, a tu je već neko vreme Radosav Petrović.

S druge strane, otišli su Marijo, Naldo, Teofilo Gutijeres, Andre Kariljo, Andre Martins, Alberto Akvilani, a očekuje se da će za njima još Islam Slimani i Adrijen Silva.

Lazar Marković će tako ponovo sarađivati sa trenerom Žoržom Žezusom pod kojim je eksplodirao u Benfici, a videćemo kako će na ovo reagovati navijači lokalnog rivala, iako su ove stvari vrlo česte u Portugalu, pa je veliki broj igrača koji je igrao za sva tri najveća kluba iz ove zemlje.

Prema izveštajima iz Engleske Lazar Marković je želeo da se dokaže kod Jirgena Klopa, ali nije uspeo da izbori mesto ni na klupi u prve tri utakmice Premijer lige. On je međutim odbio da ga klub proda i zahtevao je da ukoliko bude napuštao Liverpul to bude na pozajmicu, a engleski klub je uslišio njegove zahteve iako je na stolu imao ponudu za transfer od 16 miliona funti.

Marković je poverenje jedino imao kod Brendana Rodžersa u prvoj sezoni u Liverpulu, na čije je insistiranje i doveden, a u toj sezoni je za klub odigrao čak 34 meča, doduše većinu sa klupe, i postigao pritom i tri gola.

Lazar Marković se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije Srbije za meč sa Republikom Irskom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Benfika se prva raspitivala kod Liverpula za mogući povratak, a posle njih u "trku" su se uključili i Njukasl i Milan, ali je Marković odabrao klub koji će ove sezone igrati Ligu šampiona.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar