Ф1: Магнусен спреман за трку у Монци

Возач Реноа опоравио се после удеса у Спа Франкоршампу.

Остали спортови 02.09.2016 | 10:45
Ф1: Магнусен спреман за трку у Монци
Возач Реноа Кевин Магнусен рекао је да се осећа боље после удеса на трци Формуле 1 за Велику награду Белгије и да очекује да ће наступити током предстојећег викенда у Монци.

"Осећам се много боље, што је воема добра вест. Обавио сам неколико прегледа који су показали да сам спреман за Монцу и сигуран сам да ћу бити у возилу у недељу. Мотивисан сам, желимо да будемо међу првих 10 возача који ће освојити бодове", рекао је Магнусен за сајт Формуле 1.

Магнусен је у недељу током трке у Белгији изгубио контролу и при великој брзини ударио у заштитни зид поред стазе и у потпуности уништио болид. Он је одмах изашао из возила и хитно је транспортован у болницу, где је утврђено да је готово неповређен преживео инцидент, пошто је само расекао леви скочни зглоб.

Магнусен је од тада прегледан и у Данској, где су лекари установили да би могао да наступи у трци за Велику награду Италије у Монци, у недељу. Коначну одлуку о томе донеће Међународна аутомобилска федерација (ФИА), чији ће лекари у четвртак прегледати двадесеттрогодишњег возача.

У шампионату Формуле 1 Магнусен заузима 16. место са шест бодова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар