F1: Magnusen spreman za trku u Monci

Vozač Renoa oporavio se posle udesa u Spa Frankoršampu.

Ostali sportovi 02.09.2016 | 10:45
F1: Magnusen spreman za trku u Monci
Vozač Renoa Kevin Magnusen rekao je da se oseća bolje posle udesa na trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije i da očekuje da će nastupiti tokom predstojećeg vikenda u Monci.

"Osećam se mnogo bolje, što je voema dobra vest. Obavio sam nekoliko pregleda koji su pokazali da sam spreman za Moncu i siguran sam da ću biti u vozilu u nedelju. Motivisan sam, želimo da budemo među prvih 10 vozača koji će osvojiti bodove", rekao je Magnusen za sajt Formule 1.

Magnusen je u nedelju tokom trke u Belgiji izgubio kontrolu i pri velikoj brzini udario u zaštitni zid pored staze i u potpunosti uništio bolid. On je odmah izašao iz vozila i hitno je transportovan u bolnicu, gde je utvrđeno da je gotovo nepovređen preživeo incident, pošto je samo rasekao levi skočni zglob.

Magnusen je od tada pregledan i u Danskoj, gde su lekari ustanovili da bi mogao da nastupi u trci za Veliku nagradu Italije u Monci, u nedelju. Konačnu odluku o tome doneće Međunarodna automobilska federacija (FIA), čiji će lekari u četvrtak pregledati dvadesettrogodišnjeg vozača.

U šampionatu Formule 1 Magnusen zauzima 16. mesto sa šest bodova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar