Бунт радника УИО, Сипе и Граничне полиције

Да руже не цвјетају ни у државним институцијама свједочи медијски иступ Синдиката Управе за индиректно опорезивање БиХ, Граничне полиције БиХ и Сипе.

Босна и Херцеговина 31.08.2016 | 22:38
Бунт радника УИО, Сипе и Граничне полиције
Они тврде нешто у шта је тешко повјеровати, да су дискриминисани у односу на полицијске и државне службенике на нижим нивоима, превасходно ентитетима и Брчко Дистрикту. Због тога су одржали хитан састанак и обратили се предсједавајућем Савјета министара БиХ Денису Звиздићу.

Од 2008. године службеници Управе за индиректно опорезивање нису у истом положају као службеници сличних служби на нивоу ентитета, почевши од плата, па до услова рада. Због тога су писали и предсједавајућем Савјета министара БиХ.

У Граничној полицији тврде да од федералних институција имају упола мања примања, а од кантоналних 30 до 40 одсто.

Деведесет одсто буџета БиХ прикупе службеници УИО, у сарадњи са Граничном полицијом и Сипом, а услови рада и материјално-техничка средства су катастрофални, констатују у ова три синдиката и најављују да ће се, ако се то не промијени у догледно вријеме, за своја права борити другачијим средствима, не прецизирајући каквим.



БН телевизија

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Зоол

31.08.2016 19:06

Мени то знаци да овима треба смањити плате да би били сви једнаки и опет це имати дупло веће од реалног сектора и производње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

31.08.2016 19:47

Полицајац на дрзавном нивоу има плату од 650 км.

Name

реалан

01.09.2016 12:31

ХАЛО НИСУ СВИ ИСТИ ЉУДИ, ИМА ПОСТЕНИХ ЉУДИ АЛИ НЕМОГУ ДОЦИ ДО ИЗРАЗАЈА ЈЕР СУ ИМ УПРАВО СЕФОВИ И ДИРЕКТОРИ КОРУПМПИРАНИ СВЕ ЈЕ У СВЕРИ ПОЛИТИКЕ ПОЛИТИКА ЗАПОСЉАВА И НА ДРЗАВНОМ НИВОУ ЊОМ НАПРЕДУЈЕТЕ МОЗЕТЕ БИТИ СОПОБНИ КОЛИКО ГОД ХОЦЕТЕ АЛИ ТО НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ НИТИ ПИЈЕ ВОДЕ, АКО НИСТЕ У СЛУЗБИ ПОЛИТИКЕ......Друго и градјани су одговорни за давање мита вецина вас несто муља и вози , гурате у пасос пет десет евра и када продјете блатите људе и институцију ако сте постени и искрени засто неплатите порез и царину ви лицно и инсистирате да платите да вам се да рацун тј одрезак вец на порталу глумите постење , а сауцесници сте у кривицном дјелу заједно са оним који прими мито за пропустање неке радње.Толико о патриотама и постењацинама.

Name

Брод

31.08.2016 20:09

Како вас није срамота гори сте од политичара, већина и не зна шта има од имовине, ко је напустио царину и граничну полицију у задњих 5 година, погледај само возни парк шта се вози срам вас било гуликоже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

31.08.2016 20:28

Поменуте институције су легло корупције! Познаје ли неко сиромашног цариника или граничног пандура? Порезници рекетирају фирме а СИПА је у служби СДА. Гаднији су само Суд и Тужилаштво БиХ који отворено дискриминишу жртве из реда једног народа. Све је то багра!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угрозени власи

31.08.2016 23:40

Хајде мало плаци, па онда кмеци, потомце кметова.

Name

галеб

31.08.2016 20:30

Срамота је да ми у БиХ не живимо боље од Шваба. Њихово је да раде а наше је да уживамо, тако је увијек било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биги

01.09.2016 05:38

Појацајте активности,хапсите...лако је за повишицу xаxа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

01.09.2016 06:11

Ако им на граници испод пасоса неставис 20-50 е претресу се до голе казе толико о јадницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

01.09.2016 08:16

Ја сам изненађен и запрепашћен... Како сад па ово? Зар није само лоше у Српској, плате , пензије, економија, криминал и корупција? У Бакирстану је просперитет, економија цвјета, нема криминала и корупције

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

01.09.2016 12:25

Не цветају зато сто у тим институцијама постоје привилигеовани људи за које закони и прописи не вазе.......НЕКИМА СЕ МОНТИРАЈУ ПРОЦЕСИ НИ КРИВИ НИ ДУЗНИ НИТИ ИМ СЕ ДОЗВОЉАВА НАПРЕДОВАЊЕ ЈЕР СУ ОЗНАЧЕНИ КАО НЕПОСЛУСНИ......НАЗАЛОСТ АЛИ ИСТИНА.УЗМИТЕ САМО ДА ЈЕ БИВСИ ПРАВИ ЦОВЈЕК СИНДИКАТА ГРАНИЦНЕ ПОЛИЦИЈЕ БИХ АХМЕТ ТУРЦИНОВИЦ , ЗАПОСЛЕН НЕЗАКОНИТО У ИНСТИТУЦИЈУ ГРАНИЦНЕ ПОЛИЦИЈЕ БИХ, БЕЗ ЉЕКАРСКОГ УВЈЕРЕЊА СА НАЈТЕЗИМ НЕУРОЛОСКИМ ОБОЉЕЊЕМ ПАРАНОИДНИМ ПОРЕМЕЋАЈЕМ ИЛИ СИЗОФРЕНИЈОМ, И ТАЈ ЧОВЈЕК ЈЕ ГОДИНАМА ПРЕДСТАВЉАО ГРАНИЧНУ ПОЛИЦИЈУ И САМ СИНДИКАТ ШТО ЈЕ НЕДОПУСТИВО И СКАНДАЛОЗНО......

ОДГОВОРИТЕ