Створити бољи амбијент за живот у региону

Митрополит загребачко-љубљански др. Порфирије разговарао је данас са председником Партије демократског прогреса из Бања Луке Господином Браниславом Бореновићем о актуелној политичкој и економској ситуацији и положају Срба у БиХ, Хрватској и региону.

Република Српска 31.08.2016 | 18:45
Створити бољи амбијент за живот у региону
Митрополит Порфирије и Господин Бореновић разменили су мишљења о највећим изазовима са којима се тренутно суочава српски и остали народи у региону и потреби укључивања свих политичких, академских и верских представника у стварање позитивног амбијента.

Митрополит Порфирије рекао је да представници власти у Српској треба да ураде све да заштите српски интерес у БиХ и да треба афирмисати разговор као најважнији инструмент у превазилажењу било каквих несугласица.

Господин Бореновић је упознао владику Порфирија са социјалним и економским проблемима са којима се суочавају становници Републике Српске, изражавајући наду да ће предлози решења што пре заменити ружну реторику на свим странама у БиХ.

Бореновић је захвалио Митрополиту на врло искреном и корисном разговору.

Извор: митрополија-загребацка.орг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Вито

31.08.2016 16:59

Богами,овај Бореновиц уопсте није лос колико сам мислио.Гласао сам за СНСД до сада,али ми је све близи по ставовима ПДП,тако да цу глас дати њима , у мјесту у којем зивим имају добру листу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

голенс

31.08.2016 17:07

Предсједник Бореновиц фактор стабилности на БХ политичкој сцени. ПДП глас разума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

31.08.2016 18:35

Бореновицеви ботови не лупетајте..мозда га је и крстио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Макс

01.09.2016 07:17

Подршка за предсједника Бореновића!

ОДГОВОРИТЕ