Stvoriti bolji ambijent za život u regionu

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski dr. Porfirije razgovarao je danas sa predsednikom Partije demokratskog progresa iz Banja Luke Gospodinom Branislavom Borenovićem o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji i položaju Srba u BiH, Hrvatskoj i regionu.

Republika Srpska 31.08.2016 | 18:45
Stvoriti bolji ambijent za život u regionu
Mitropolit Porfirije i Gospodin Borenović razmenili su mišljenja o najvećim izazovima sa kojima se trenutno suočava srpski i ostali narodi u regionu i potrebi uključivanja svih političkih, akademskih i verskih predstavnika u stvaranje pozitivnog ambijenta.

Mitropolit Porfirije rekao je da predstavnici vlasti u Srpskoj treba da urade sve da zaštite srpski interes u BiH i da treba afirmisati razgovor kao najvažniji instrument u prevazilaženju bilo kakvih nesuglasica.

Gospodin Borenović je upoznao vladiku Porfirija sa socijalnim i ekonomskim problemima sa kojima se suočavaju stanovnici Republike Srpske, izražavajući nadu da će predlozi rešenja što pre zameniti ružnu retoriku na svim stranama u BiH.

Borenović je zahvalio Mitropolitu na vrlo iskrenom i korisnom razgovoru.

Izvor: mitropolija-zagrebacka.org

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Vito

31.08.2016 16:59

Bogami,ovaj Borenovic uopste nije los koliko sam mislio.Glasao sam za SNSD do sada,ali mi je sve blizi po stavovima PDP,tako da cu glas dati njima , u mjestu u kojem zivim imaju dobru listu.

ODGOVORITE
Name

golens

31.08.2016 17:07

Predsjednik Borenovic faktor stabilnosti na BH političkoj sceni. PDP glas razuma.

ODGOVORITE
Name

bl

31.08.2016 18:35

Borenovicevi botovi ne lupetajte..mozda ga je i krstio

ODGOVORITE
Name

Макс

01.09.2016 07:17

Подршка за предсједника Бореновића!

ODGOVORITE