Босић: Проблеме рјешавати дијалогом

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић нагласио је да земље западног Балкана залажу за европске интеграције и да ту постоји консензус, јер би чланством у Европској унији били ријешени многи проблеми и неспоразуми у региону.

Босна и Херцеговина 31.08.2016 | 16:30
Босић: Проблеме рјешавати дијалогом
Босић, који је и предсједник СДС, учествује у раду парламентарне конференције земаља централне и источне Европе, која се одржава у Варшави.
 
У обраћању учесницима конференције, Босић је рекао да се Европска унија налази на раскрсници након референдума у Великој Британији и да је ово тренутак за доношење важних одлука.   
 
"Земље западног Балкана имају консензус око даљег проширења ЕУ и све се залажу за даљи наставак процеса европских интеграција, јер би чланством у Европској Унији били ријешени многи проблеми и неспоразуми у региону", казао је Босић.


 
Наглашавајући да БиХ, Република Српска и Федерација БиХ, и 20  година послије завршетка грађанског рата осјећа последице ратних разарања, Босић је рекао да се зато залаже да се сви проблеми међу државама рјешавају дијалогом и мирним путем избјегавајући конфликте.
 
“Пољска је једна од држава која је најбоље искористила чланство у Европској Унији и европске фондове за развој привреде и економије. Управо због позитивних искустава Пољска би требала бити лидер даљег процеса ширења Европске Уније", казао је Босић.
 
Изразио је задовољство што Пољска снажно подржава наставак европских интеграција и заједно са осталим чланицама Вишеградске групе   могла би да буде један од лидера проширења Европске уније.  
 
"Суверенитет држава и већа солидарност међу народима, уз добру регионалну сарадњу, веома су важни за мир и стабилност у Европи“. казао је Босић.
 
На маргинама Самита у Варшави предсједавајући Представничког дома ПС БиХ имао је билатералне сусрете са домаћином, маршалом пољског Сејма Мареком Кучинским, предсједником Великог националног парламента Турске Исмаилом Кахрамом и предсједником Скупштине Црне Горе Дарком Пајовићем. 
 
Током билетералних сусрета са предсједницима парламената највише пажње посвећено је унапређењу привредне и економске сарадње.

БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЛУКА

31.08.2016 15:44

Само улазак у ЕУ нас може помакети с мјеста Босић је у праву

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

31.08.2016 15:47

Дијалогом ће се проблеми и ријешити на крају али ћемо изгубити драгоцијено вријеме. Штета што Босићеви апели да се размишља о стварним интересима не наизлазе не разумјевање код других политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

31.08.2016 15:50

Став Србије и СДС о уласку у ЕУ су идентични јер је то интерес српског нарада. СНСД час, јесте, час није за ЕУ а само гледа шта је у ком тренутку већи интерес за њихову странку а за народ их баш брига.

ОДГОВОРИТЕ