Ф1: Коњица из Маранела у одбрани кућног прага

„Очекујем добру трку на домаћем терену у Монци. Екипа је сложна, а тамосфера је добра“, тврди Маурицио Аривабене, директор Ферарија пред ВН Италије.

Остали спортови 02.09.2016 | 09:45
Ф1: Коњица из Маранела у одбрани кућног прага
Магична Монца, тако зову стазу на којој се у недељу вози Велика награда Италије. Иста писта је уједно и кућни праг великог Ферарија, па је сасвим очекивано што Маурицио Аривабене, директор Скудерије већ увелико спрема велики дан у коме Маранело једноставно не сме недостојно да се представи пред домаћим навијачима.

„ Тим је компактан, сви смо уједињени у жељи да се код куће представимо на један сасвим посебан начин“, каже Маурицио Аривабене бранећи позиције и морал Себастијана Фетела и Кимија Рајконена уочи за Скудерију морално веома важне трке пред домаћом публиком у Монци.

Било Како било, истина је да Фераријеви возачи након изузетно лошег старта Себастијана Фетела и нису били неке звери на Спа Франкошану. Немац је кривац за чукање у првој кривини после старта, Рајконен је донекле колатерална штета. Једноставно, тим Ферарија је хронични губитник због чудних околности који су у Белгији кулминирале поприлично смешном сценом. Наиме, чак и у директном преносу се видело како Фераријеви механичари лепљивом траком крпе аеродинамичке делове доњег дела болида, гасе ватру, односно сналазе се како знају и умеју...

„За мене је чак и ситуација у којој су оба возила после прве кривине била оштећења охрабрујућа. Кими је цар, све је изнео на најбољи начин. С обзиром на оштећења пода и неких других делова показало се да имамао јако добре перформансе у вожњи. То нам даје енергију за трку у Монци“, јасно је констатовао Маурицио Аривабене причајући о резултатима Себастијана Фетела који је у Белгији био шести, и Кимија Рајконена за кога је девето место после свих перипетија на Спа Франкошану као кућа.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар