F1: Konjica iz Maranela u odbrani kućnog praga

„Očekujem dobru trku na domaćem terenu u Monci. Ekipa je složna, a tamosfera je dobra“, tvrdi Mauricio Arivabene, direktor Ferarija pred VN Italije.

Ostali sportovi 02.09.2016 | 09:45
F1: Konjica iz Maranela u odbrani kućnog praga
Magična Monca, tako zovu stazu na kojoj se u nedelju vozi Velika nagrada Italije. Ista pista je ujedno i kućni prag velikog Ferarija, pa je sasvim očekivano što Mauricio Arivabene, direktor Skuderije već uveliko sprema veliki dan u kome Maranelo jednostavno ne sme nedostojno da se predstavi pred domaćim navijačima.

„ Tim je kompaktan, svi smo ujedinjeni u želji da se kod kuće predstavimo na jedan sasvim poseban način“, kaže Mauricio Arivabene braneći pozicije i moral Sebastijana Fetela i Kimija Rajkonena uoči za Skuderiju moralno veoma važne trke pred domaćom publikom u Monci.

Bilo Kako bilo, istina je da Ferarijevi vozači nakon izuzetno lošeg starta Sebastijana Fetela i nisu bili neke zveri na Spa Frankošanu. Nemac je krivac za čukanje u prvoj krivini posle starta, Rajkonen je donekle kolateralna šteta. Jednostavno, tim Ferarija je hronični gubitnik zbog čudnih okolnosti koji su u Belgiji kulminirale poprilično smešnom scenom. Naime, čak i u direktnom prenosu se videlo kako Ferarijevi mehaničari lepljivom trakom krpe aerodinamičke delove donjeg dela bolida, gase vatru, odnosno snalaze se kako znaju i umeju...

„Za mene je čak i situacija u kojoj su oba vozila posle prve krivine bila oštećenja ohrabrujuća. Kimi je car, sve je izneo na najbolji način. S obzirom na oštećenja poda i nekih drugih delova pokazalo se da imamao jako dobre performanse u vožnji. To nam daje energiju za trku u Monci“, jasno je konstatovao Mauricio Arivabene pričajući o rezultatima Sebastijana Fetela koji je u Belgiji bio šesti, i Kimija Rajkonena za koga je deveto mesto posle svih peripetija na Spa Frankošanu kao kuća.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar