Неко је морао и да иде из Арсенала... Чејмберс!

Венгер га је платио 20.000.000 евра пре две године, али не може више да га чека.

Фудбал 01.09.2016 | 10:00
Неко је морао и да иде из Арсенала... Чејмберс!
Доласцима Переза и Мустафија, Арсенал је највероватније завршио са куповинама, али није са прелазним роком што се тиче одлазака. Морао је неко и да напусти Емирате овог лета, а избор је пао на Калума Чејмберса.

Талентовани Енглез се сели на једногодишњу позајмицу у Мидлсбро пошто су два клуба данас договорила све детаље.

Чејмберс је пре две године стигао у Арсенал као тинејџер плаћен 20.000.000 евра и велика нада енглеског фудбала. Венгер је планирао да универзални дефанзивац постане један од стубова екипе, али његов развој није ишао онако како је Професор замислио. Иако је имао довољно шанси да се профилише као играч за стартних 11, Чејмберс није одушевио у Лондону. Играо је по систему топло-хладно и после две године Венгер је одлучио да га позајми.

Било је јасно да се Арсенал спрема на овај корак. Због тешких повреда, Венгер је морао да почне сезону без Мертезакера и Габријела Паулисте, па се бацио у потрагу за штопером. Довео је Шкодрана Мустафија и нешто раније младог Холдинга из Болтона. Када је у прошлом колу са Кошчиелним у штоперском тандему упарио Холдинга био је то сигнал да за Чејмберса више нема места. Поготово када дође Мустафи и када се опоравеМертезакер и Паулиста.

Младог Енглеза су желели Рома, Вест Хем, Вотфорд и још неки клубови, али је Венгер одлучио да га пошаље у Мидлзбро где ће имати највише шанси да игра и стиче искуство. Новајлија у Премијер лиги се добро појачао овог лета, али је имао пех са лекарским прегледима Невена Суботића када је трансфер већ био договорен. Уместо Србина, долазиЧејмберс... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар