Neko je morao i da ide iz Arsenala... Čejmbers!

Venger ga je platio 20.000.000 evra pre dve godine, ali ne može više da ga čeka.

Fudbal 01.09.2016 | 10:00
Neko je morao i da ide iz Arsenala... Čejmbers!
Dolascima Pereza i Mustafija, Arsenal je najverovatnije završio sa kupovinama, ali nije sa prelaznim rokom što se tiče odlazaka. Morao je neko i da napusti Emirate ovog leta, a izbor je pao na Kaluma Čejmbersa.

Talentovani Englez se seli na jednogodišnju pozajmicu u Midlsbro pošto su dva kluba danas dogovorila sve detalje.

Čejmbers je pre dve godine stigao u Arsenal kao tinejdžer plaćen 20.000.000 evra i velika nada engleskog fudbala. Venger je planirao da univerzalni defanzivac postane jedan od stubova ekipe, ali njegov razvoj nije išao onako kako je Profesor zamislio. Iako je imao dovoljno šansi da se profiliše kao igrač za startnih 11, Čejmbers nije oduševio u Londonu. Igrao je po sistemu toplo-hladno i posle dve godine Venger je odlučio da ga pozajmi.

Bilo je jasno da se Arsenal sprema na ovaj korak. Zbog teških povreda, Venger je morao da počne sezonu bez Mertezakera i Gabrijela Pauliste, pa se bacio u potragu za štoperom. Doveo je Škodrana Mustafija i nešto ranije mladog Holdinga iz Boltona. Kada je u prošlom kolu sa Koščielnim u štoperskom tandemu upario Holdinga bio je to signal da za Čejmbersa više nema mesta. Pogotovo kada dođe Mustafi i kada se oporaveMertezaker i Paulista.

Mladog Engleza su želeli Roma, Vest Hem, Votford i još neki klubovi, ali je Venger odlučio da ga pošalje u Midlzbro gde će imati najviše šansi da igra i stiče iskustvo. Novajlija u Premijer ligi se dobro pojačao ovog leta, ali je imao peh sa lekarskim pregledima Nevena Subotića kada je transfer već bio dogovoren. Umesto Srbina, dolaziČejmbers... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar