Гудурић: Већа очекивања - већи мотив!

Бек Црвене звезде Телеком веома мотивисан дочекао припреме за такмичарску 2016./17. сезону.

Кошарка 02.09.2016 | 08:45
Гудурић: Већа очекивања - већи мотив!
Двонедељни период тренинга без контролних утакмица завршен је за кошаркаше Црвене звезде. Почев од ове недеље, пред њима су седмице контролних мечева, којима ће брусити форму и бистрити изглед шампиона Србије за сезону 2016/17.

Док се очекује скори долазак Чарлса Џенкинса, као и олимпијаца Стефана Јовића и Марка Симоновића и док на Малом Калемегдану и даље траје потрага за појачањима, екипа Дејана Радоњића тренира у хали "Александар Николић" и гради темељ за нову такмичарску годину.

Марко Гудурић, један од будућих носилаца игре, навикао је да проводи лета са Радоњићевим стручним штабом. Иако је прошле сезоне први пут заиграо за Звезду и имао заиста сјајну сезону, и претходних година тренирао је са црвено-белима, па одлазио на каљење у ФМП.

Стога, и сада је добро знао шта га очекује, па је на почетак припрема дошао "затегнут" и спреман да од старта запне свом снагом.

"Волим да тренирам и навикао сам на овај ритам. Четврта ми је година на припремама Звезде, четврто лето сарадње са овим стручним штабом и мислим да сам их још боље упознао. Одговара ми тај систем рада", рекао је Гудурић за МОНДО.

Да му тај систем заиста одговара показала је и прошла сезона, у којој је ступао у први план у важним моментима и неким јако битним и спектакуларним погоцима за три поена постао нови миљеник навијача.

"Дуго сам подвлачио црту после прошле сезоне и заиста је било много лепих успомена, резултата, победа. Са једне стране ми све то јесу прелепа сећања, а са друге стране ме мотивишу да радим још боље и још јаче. Била је то сезона из снова, завршена освајањем титула и позивом у репрезентацију, али спреман сам за нове изазове".

Нова сезона донеће и нова, већа очекивања од њега.

"Притисак ми није проблем, мотивише ме и радујем се и припремним утакмицама и почетку сезоне. Сам пред себе први постављам највише циљеве", додао је шутер из Прибоја.

На крају минуле сезоне, Гудурић је одличним играма "зарадио" и позив у "А" репрезентацију, са којом се припремао за квалификациони турнир у Комбанк арени, а потом и за пут на Олимпијске игре.

"Пратио сам сваку утакмицу на Олимпијским играма, веома радо и навијачки. Очекивао сам победе и оне су се и ређале. Много ми је значило што сам радио са тим играчима. Дружење са репрезентативцима и време проведено са стручним штабом ми је доста помогло и значило ми је. Стекао сам рутину, искуство и надам се да ће ми то помоћи", додао је он.

Упитан за амбиције у новој сезони, Гудурић скреће пажњу на цео тим, са жељом да црвено-бели пре свега сачувају здравље. Нажалост, већ први контролни меч донео је и прву тешку повреду - лом шаке младог бека Алексе Раданова.

"И прошле сезоне смо ушли у сезону са проблемима са повредама и заиста ми је прва жеља да се ове године сачувамо и да здравље буде на првом месту. Што се тиче личних амбиција, оне су везане за екипу и за саиграче. Када се буде приближио почетак, причаћемо конкретније и о циљевима", подвукао је Гудурић. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар