Gudurić: Veća očekivanja - veći motiv!

Bek Crvene zvezde Telekom veoma motivisan dočekao pripreme za takmičarsku 2016./17. sezonu.

Košarka 02.09.2016 | 08:45
Gudurić: Veća očekivanja - veći motiv!
Dvonedeljni period treninga bez kontrolnih utakmica završen je za košarkaše Crvene zvezde. Počev od ove nedelje, pred njima su sedmice kontrolnih mečeva, kojima će brusiti formu i bistriti izgled šampiona Srbije za sezonu 2016/17.

Dok se očekuje skori dolazak Čarlsa Dženkinsa, kao i olimpijaca Stefana Jovića i Marka Simonovića i dok na Malom Kalemegdanu i dalje traje potraga za pojačanjima, ekipa Dejana Radonjića trenira u hali "Aleksandar Nikolić" i gradi temelj za novu takmičarsku godinu.

Marko Gudurić, jedan od budućih nosilaca igre, navikao je da provodi leta sa Radonjićevim stručnim štabom. Iako je prošle sezone prvi put zaigrao za Zvezdu i imao zaista sjajnu sezonu, i prethodnih godina trenirao je sa crveno-belima, pa odlazio na kaljenje u FMP.

Stoga, i sada je dobro znao šta ga očekuje, pa je na početak priprema došao "zategnut" i spreman da od starta zapne svom snagom.

"Volim da treniram i navikao sam na ovaj ritam. Četvrta mi je godina na pripremama Zvezde, četvrto leto saradnje sa ovim stručnim štabom i mislim da sam ih još bolje upoznao. Odgovara mi taj sistem rada", rekao je Gudurić za MONDO.

Da mu taj sistem zaista odgovara pokazala je i prošla sezona, u kojoj je stupao u prvi plan u važnim momentima i nekim jako bitnim i spektakularnim pogocima za tri poena postao novi miljenik navijača.

"Dugo sam podvlačio crtu posle prošle sezone i zaista je bilo mnogo lepih uspomena, rezultata, pobeda. Sa jedne strane mi sve to jesu prelepa sećanja, a sa druge strane me motivišu da radim još bolje i još jače. Bila je to sezona iz snova, završena osvajanjem titula i pozivom u reprezentaciju, ali spreman sam za nove izazove".

Nova sezona doneće i nova, veća očekivanja od njega.

"Pritisak mi nije problem, motiviše me i radujem se i pripremnim utakmicama i početku sezone. Sam pred sebe prvi postavljam najviše ciljeve", dodao je šuter iz Priboja.

Na kraju minule sezone, Gudurić je odličnim igrama "zaradio" i poziv u "A" reprezentaciju, sa kojom se pripremao za kvalifikacioni turnir u Kombank areni, a potom i za put na Olimpijske igre.

"Pratio sam svaku utakmicu na Olimpijskim igrama, veoma rado i navijački. Očekivao sam pobede i one su se i ređale. Mnogo mi je značilo što sam radio sa tim igračima. Druženje sa reprezentativcima i vreme provedeno sa stručnim štabom mi je dosta pomoglo i značilo mi je. Stekao sam rutinu, iskustvo i nadam se da će mi to pomoći", dodao je on.

Upitan za ambicije u novoj sezoni, Gudurić skreće pažnju na ceo tim, sa željom da crveno-beli pre svega sačuvaju zdravlje. Nažalost, već prvi kontrolni meč doneo je i prvu tešku povredu - lom šake mladog beka Alekse Radanova.

"I prošle sezone smo ušli u sezonu sa problemima sa povredama i zaista mi je prva želja da se ove godine sačuvamo i da zdravlje bude na prvom mestu. Što se tiče ličnih ambicija, one su vezane za ekipu i za saigrače. Kada se bude približio početak, pričaćemo konkretnije i o ciljevima", podvukao je Gudurić. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar