Данијел Милићевић: Част је играти за репрезентацију!

Међу 26 играча који се налазе на припремама за квалификациону утакмицу са Естонијом су Данијел Милићевић и Томислав Томић. Они тек чекају да упишу свој први репрезентативни наступ, али и сам позив за обојицу представља значајан успјех.

Фудбал 31.08.2016 | 15:00
Данијел Милићевић: Част је играти за репрезентацију!
То и сами потврђују.

"Велико ми је задовољство што сам добио позив за репрезентацију и прилику да будем овдје. Мало је потрајала та промјена спортског држављанства, али сам био у контакту са селектором, који је долазио да ме гледа у Лиги шампиона против Лиона. Разговарали смо, јако сам задовољан и све је супер, екипа је фантастична. Осјећам се добро као дебитант, а важно је да тако почнемо и квалификације", рекао је белгијског фудбалер Гента Милићевић.

Неке од репрезентативаца са којима ће наредних дана тренирати и дружити се Милићевић познаје већ од раније.

"Наравно, знам Ервина (Зукановића), играли смо скупа, познајем Цоцалића јер често играмо један против другог у белгијској лиги, као и Лулића још из Швајцарске, остале са телевизије".

Први Данијелови утисци о пријему на који је наишао су одлични.

"Атмосфера је заиста супер, а пријем одличан. Капитен Един Џеко је одмах дошао да ме поздрави и упозна са свима и стварно се осјећам лијепо, момци су супер и одлично сам се за сада снашао", додао је.

На питање да ли очекује да заигра против Естоније Милићевић каже:

"Селектор ће одлучити, ја сам на располагању, тренираћу ових седам дана максимално и сам позив значи пуно за мене, а видјећемо шта ће селектор одлучити."

Слично као Милићевић размишља и Томислав Томић кад је ријеч о првом позиву који је добио за припреме А селекције БиХ.

"Велика је то част и задовољство, могу рећи да је сан сваког играча да заигра за национални тим. Посебно је то велико за мене који наступам у Премијер лиги и овим путем желим се захвалити селектору на позиву и указаном повјерењу", поручио је Томић.

Бити у друштву репрезентативаца представља једно ново искуство за играча Зрињског.

"Морам поновити, част ми је и задољство дијелити свлачионицу и тренирати са великим играчима, којима сам се дивио гледајући их на телевизији. Утисци су заиста одлични", казао је фудбалер "племића".

И Милићевић и Томић су свјесни да се морају прилагодити и испунити све захтјеве које селектор и стручни штаб постављају. У Генту се ради озбиљно и напорно тако да то није ништа ново за Милићевића, а и Томић сматра да, како вријеме буде одмицало, биће све лакше и боље.

Оно што је за њега важно, а може бити порука другим играчима јесте: "Селектор Меша Баждаревић је и раније позивао играче из Премијер лиге, прати утакмице у нашем првенству тако да играчи који буду на том нивоу и ако буду играли добро могу очекивати позив", додао је Томић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БН

31.08.2016 14:44

Како писе на интернету родитељи Милицевица су из Угљевика, да ли је та информација тацна?

ОДГОВОРИТЕ