Словенац на челу УЕФА-е?!

Словенац Александар Чеферин највероватније ће постати председник УЕФА јер до сада има подршку од 21 земље, а најновија је из Фудбалског савеза Мађарске.

Фудбал 31.08.2016 | 10:00
Словенац на челу УЕФА-е?!
“С’ обзиром на тешке стратешке циљеве, приоритете и изазове УЕФА, Фудбалски савез Мађарске сматра да је то неопходно и да је Словенац у стању да управља организацијом на дуге стазе, док је професионално способан да обавља фунскцију са изузетним лидерским вештинама“, наводи се у изјави ФС Мађарске.

Првог човека ФС Словеније, јавно су подржали Италија, Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Кипар, Данска, Финска, Грчка, Естонија, Црна Гора, Македонија, Норвешка, Шведска, Турска, Словенија, Република Ирска, Русија, Румунија и Србија, а наредних дана очекује се и потврда од стране француског савеза.

Нема сумње да ће словеначки адвокат заменити Мишела Платинија јер има много већу подршку од конкурената, Шпанца Анхела Марија Виљара и Холанђанина Михаела ван Прага.

Да ли ће најмлађи кандидат Александар Чеферин постати нови председник УЕФЕ сазнаћемо 14. септембра, на предстојећем Конгресу у Атини.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар