Slovenac na čelu UEFA-e?!

Slovenac Aleksandar Čeferin najverovatnije će postati predsednik UEFA jer do sada ima podršku od 21 zemlje, a najnovija je iz Fudbalskog saveza Mađarske.

Fudbal 31.08.2016 | 10:00
Slovenac na čelu UEFA-e?!
“S’ obzirom na teške strateške ciljeve, prioritete i izazove UEFA, Fudbalski savez Mađarske smatra da je to neophodno i da je Slovenac u stanju da upravlja organizacijom na duge staze, dok je profesionalno sposoban da obavlja funskciju sa izuzetnim liderskim veštinama“, navodi se u izjavi FS Mađarske.

Prvog čoveka FS Slovenije, javno su podržali Italija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Danska, Finska, Grčka, Estonija, Crna Gora, Makedonija, Norveška, Švedska, Turska, Slovenija, Republika Irska, Rusija, Rumunija i Srbija, a narednih dana očekuje se i potvrda od strane francuskog saveza.

Nema sumnje da će slovenački advokat zameniti Mišela Platinija jer ima mnogo veću podršku od konkurenata, Španca Anhela Marija Viljara i Holanđanina Mihaela van Praga.

Da li će najmlađi kandidat Aleksandar Čeferin postati novi predsednik UEFE saznaćemo 14. septembra, na predstojećem Kongresu u Atini.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar