Руски параолимпијци поднели жалбу на суспензију!

Више од 100 руских спортиста поднело је појединачне жалбе Медјународном параолимпијском комитету (ИПЦ) на суспензију са предстојећих Игара у Рио де Жанеиру.

Остали спортови 31.08.2016 | 09:15
Руски параолимпијци поднели жалбу на суспензију!
Суд за Спортску арбитражу (ЦАС) је прошле недеље одбио жалбу Параолимпијског комитета Русије (РПЦ) на суспензију којом су спортисти кажњени почетком месеца због наводног системског допинга који је наводно помагала и прикривала држава.

"Више од 100 спортиста од укупно 266 кандидата, осим у екипиним спортовима за Параолимпијске игре у Рију, поднели су појединачне тужбе", рекао је први потпредседник РПЦ Павел Рожков, пренела је агенција ТАС.

У извештају Светске антидопинг агенције (WАДА) наводи се да је медју позитивним допинг тестовима, измедју 2012. и 2015. године, било и 35 узорака руских параолимпијаца.

Председник Русије Владимир Путин рекао је прошле недеље да је забрана учешћа руским параолимпијцима на предстојећим Параолимијским играма у Рио де Жанеиру "неморална и нехумана".

Он је навео да ће Русија организовати посебно такмичење за своје параолимпијце, а освајачи медаља ће добити исте награде које би добили за успехе у Рију.

Параолимпијске игре одржаће се од 7. до 18. септембра у Рио де Жанеиру.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар