Посланици СНСД-а бране Салиховића?!

Комисија за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ усвојила је данас закључак којим се обавезује Министарство безбједнсости у Савјету министара БиХ да колегију оба вијећа Парламентарне скупштине достави информацију о пресретнутим разговорима предсједника Републике Српске из којих се може закључити да постоји спрега између политике, правосуђа и криминала.

Босна и Херцеговина 30.08.2016 | 22:57
Посланици СНСД-а бране Салиховића?!
Циљ достављања информације је утврдити да ли надлежне институције свој посао обављају законито, односно да ли је прислушкивање предсједника Српске било у складу са законом. Ако није треба испитати ко је за то одговоран, а ако јесте онда би се надлежне институције требале позабавити садржајем разговора.

Изгледа да је поново, као у случају Папак, важније ко је прискушкивао и снимао него шта је речено на снимку.

"Сматрам да је битно шта је речено јер се ради о особама које обављају јавне функције. Они морају бити одговорни према јавности без обзира на који начин су прикупљене информације о њима. Ја сам легалиста, сматрам да информације треба прикупљати законито, али парламентарци мотају реаговати на овакве информације без обзира како су оне прикупљење'', каже предлагач иницијативе посланик СДС-а Борислав Бојић.

Од 12 чланова Комисије једино је Душанка Мајкић из СНСД-а гласала против усвајања закључка о достављању информације парламентацима. Она, која је до јуче била најгласнији критичар главног Тужиоца Горана Салиховића, данас тврди да, ако је урадио нешто против закона, тиме треба да се бави Високи судски и тужилачки савјет БиХ, а не Комисја за одбрану и безбједност.

Сматра да СДС прави свој изборни штаб у Комисији јер је, како каже, затворен круг -предлагач иницијативе је посланик СДС-а Борислав Бојић, а СДС-овци су и министар безбједности и директор СИПЕ.

,,Зато ова информација није ишла према Комисији која треба тиме да се бави и која има мандат за надзор над обавјештајним подацима'', каже Мајкић, а на питање која је то комисија и ко њоме предсједава одговара:

,,То је Комисија за надзор над Обавјештајно безбједносном агенцијом БиХ на чијем челу је Никола Шпирић. Једва смо се изборили за то мјесто''.

Колико је била тешка борба, да се Никола Шпирић постави на чело Комисије за надзор над радом Обавјештајно безбједносне агенције БиХ, свједочи чињеница да су  подсјећамо, посланици СНСД-а прекинули вишемјесечни бојкот Шефика Џаферовића и дошли на сједницу како би уз гласове посланика СДА изгласали Шпирићево именовање.



БН телевизија

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

о

30.08.2016 18:36

СНСД И СДА ЗАЈЕДНО !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нео

30.08.2016 18:50

Увјек били! А народ, ста друго реци него, глуп!

Name

ДИВНО

30.08.2016 19:26

И. Нараво Дзеј

Name

Ре

31.08.2016 07:35

СНСД , сда , сдс, сдп и сви остали

Name

Нормално

30.08.2016 18:46

Да це га бранити кад дрзи Спирицев предмет у својој ладици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постење

31.08.2016 12:15

Морају га бранити кад је све предмете у којим су они главне улоге обуставио или склонио по ладицама и другим само њима знаним тајном локацијама

Name

Гаврило

30.08.2016 18:48

Крајње вријеме је за ванредне изборе, парламентарне и за предсједника. Молим вас хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фердинанд

31.08.2016 09:29

Е мој Гаврило није ти ово девестоцетрнеста кадсе за образ давала глава

Name

Гаврило

30.08.2016 18:57

У земљи диктатуре власти начин (или пут) доласка до инфомација није вазан. Важно је да се информација процесуира, да се проблем отклони. Дакле, пресретнути разговори морају послужити као доказ за спровођење судског поступка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паyо

30.08.2016 19:17

Ха ха ха ха ха ха па ови сами себе раскринкавају, па да ли је могуће да неко не види ста раде, зар неко може вјеровати било којем политичару, а још би и животе давали за њих ха ха ха ха ха драги Тито јебен си ти лик био кад си толико година ове овце успио одржати на окупу хаххахахаха какав циркус

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

30.08.2016 21:26

Сад се види, сад се зна, ко се коме допада...стара дјечија паметна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведски сто

30.08.2016 22:21

Кад иде у корист појединима позивају се на правосудје, врховни суд, устав БиХ. А инаце то све као не признају, негирају...хахахха, провидно,јадно, неинтелигентно крајње

ОДГОВОРИТЕ