Poslanici SNSD-a brane Salihovića?!

Komisija za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH usvojila je danas zaključak kojim se obavezuje Ministarstvo bezbjednsosti u Savjetu ministara BiH da kolegiju oba vijeća Parlamentarne skupštine dostavi informaciju o presretnutim razgovorima predsjednika Republike Srpske iz kojih se može zaključiti da postoji sprega između politike, pravosuđa i kriminala.

Bosna i Hercegovina 30.08.2016 | 22:57
Poslanici SNSD-a brane Salihovića?!
Cilj dostavljanja informacije je utvrditi da li nadležne institucije svoj posao obavljaju zakonito, odnosno da li je prisluškivanje predsjednika Srpske bilo u skladu sa zakonom. Ako nije treba ispitati ko je za to odgovoran, a ako jeste onda bi se nadležne institucije trebale pozabaviti sadržajem razgovora.

Izgleda da je ponovo, kao u slučaju Papak, važnije ko je priskuškivao i snimao nego šta je rečeno na snimku.

"Smatram da je bitno šta je rečeno jer se radi o osobama koje obavljaju javne funkcije. Oni moraju biti odgovorni prema javnosti bez obzira na koji način su prikupljene informacije o njima. Ja sam legalista, smatram da informacije treba prikupljati zakonito, ali parlamentarci motaju reagovati na ovakve informacije bez obzira kako su one prikupljenje'', kaže predlagač inicijative poslanik SDS-a Borislav Bojić.

Od 12 članova Komisije jedino je Dušanka Majkić iz SNSD-a glasala protiv usvajanja zaključka o dostavljanju informacije parlamentacima. Ona, koja je do juče bila najglasniji kritičar glavnog Tužioca Gorana Salihovića, danas tvrdi da, ako je uradio nešto protiv zakona, time treba da se bavi Visoki sudski i tužilački savjet BiH, a ne Komisja za odbranu i bezbjednost.

Smatra da SDS pravi svoj izborni štab u Komisiji jer je, kako kaže, zatvoren krug -predlagač inicijative je poslanik SDS-a Borislav Bojić, a SDS-ovci su i ministar bezbjednosti i direktor SIPE.

,,Zato ova informacija nije išla prema Komisiji koja treba time da se bavi i koja ima mandat za nadzor nad obavještajnim podacima'', kaže Majkić, a na pitanje koja je to komisija i ko njome predsjedava odgovara:

,,To je Komisija za nadzor nad Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH na čijem čelu je Nikola Špirić. Jedva smo se izborili za to mjesto''.

Koliko je bila teška borba, da se Nikola Špirić postavi na čelo Komisije za nadzor nad radom Obavještajno bezbjednosne agencije BiH, svjedoči činjenica da su  podsjećamo, poslanici SNSD-a prekinuli višemjesečni bojkot Šefika Džaferovića i došli na sjednicu kako bi uz glasove poslanika SDA izglasali Špirićevo imenovanje.



BN televizija

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

o

30.08.2016 18:36

SNSD I SDA ZAJEDNO !

ODGOVORITE
Name

Neo

30.08.2016 18:50

Uvjek bili! A narod, sta drugo reci nego, glup!

Name

DIVNO

30.08.2016 19:26

I. Naravo Dzej

Name

Re

31.08.2016 07:35

SNSD , sda , sds, sdp i svi ostali

Name

Normalno

30.08.2016 18:46

Da ce ga braniti kad drzi Spiricev predmet u svojoj ladici

ODGOVORITE
Name

Postenje

31.08.2016 12:15

Moraju ga braniti kad je sve predmete u kojim su oni glavne uloge obustavio ili sklonio po ladicama i drugim samo njima znanim tajnom lokacijama

Name

Gavrilo

30.08.2016 18:48

Krajnje vrijeme je za vanredne izbore, parlamentarne i za predsjednika. Molim vas hitno.

ODGOVORITE
Name

Ferdinand

31.08.2016 09:29

E moj Gavrilo nije ti ovo devestocetrnesta kadse za obraz davala glava

Name

Gavrilo

30.08.2016 18:57

U zemlji diktature vlasti način (ili put) dolaska do infomacija nije vazan. Važno je da se informacija procesuira, da se problem otkloni. Dakle, presretnuti razgovori moraju poslužiti kao dokaz za sprovođenje sudskog postupka.

ODGOVORITE
Name

Payo

30.08.2016 19:17

Ha ha ha ha ha ha pa ovi sami sebe raskrinkavaju, pa da li je moguće da neko ne vidi sta rade, zar neko može vjerovati bilo kojem političaru, a još bi i živote davali za njih ha ha ha ha ha dragi Tito jeben si ti lik bio kad si toliko godina ove ovce uspio održati na okupu hahhahahaha kakav cirkus

ODGOVORITE
Name

Dragan

30.08.2016 21:26

Sad se vidi, sad se zna, ko se kome dopada...stara dječija pametna...

ODGOVORITE
Name

Svedski sto

30.08.2016 22:21

Kad ide u korist pojedinima pozivaju se na pravosudje, vrhovni sud, ustav BiH. A inace to sve kao ne priznaju, negiraju...hahahha, providno,jadno, neinteligentno krajnje

ODGOVORITE