Зукорлић: 'Нови Пазар' је центар криминала

Лидер Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) Муамер Зукорлић жестоко је реаговао послије најновијих инцидената који су обиљежили меч између фудбалера Новог Пазара и Црвене звезде!

Србија 30.08.2016 | 16:56
Зукорлић: 'Нови Пазар' је центар криминала
Не прође гостовање неког београдског клуба у Новом Пазару а да на трибинама не настане хаос! Навијачи су на мечу Суперлиге у недјељу скандирали најсрамније пароле и величали ратног злочинца Насера Орића, као и вађење органа Србима на Косову и Метохији! Због тога не чуди што се Зукорлић без длаке на језику обрушио на клуб из Рашког округа.

"Мислим да треба да приступимо корјенима проблема, јер уколико се не пресјече доток проблема, козметичке интервенције или ставови неће имати никаквог смисла. Ја сам лично, као и чланови наше странке, указивао на то да је ФК Нови Пазар центар криминала у том граду и региону. Од бројних злоупотреба при изградњи стадиона, преко кладионица, које су главни мотив заинтересованости градске политике за овај клуб, до бројих махинација у вези са фудбалским трансферима. 

Градска власт у Новом Пазару као покровитељ свих тих криминалних радњи манипулише и самим навијачима. Када су им потребни за разне акције, онда су њихови, а када им постану терет, онда се ограђују од њих", каже Зукорлић.

О томе како спријечити да се понове немиле сцене, које су постале уобичајне када је у питању стадион у Новом Пазару, Зукорлић каже:

"Мора се ставити тачка од владајућих политичких фактора у Новом Пазару на покровитељство над хулиганима. То је оно што је специфично за овај фудбалски клуб. С друге стране, оно што је заједничко за спортске терене јесте опасност која се надвила над цијелим друштвом гдје имамо скоро прихватање културе насиља - насиље над дјецом, женама, насиља по разним националним и вјерским екстремима.

Зато сам недавно предложио да се оснује Национални савјет за пацификацију друштва, који би предводио свеопшти фронт против насиља, јер, ако премијер каже да није сигуран да има снаге да се носи с тим хулиганима, онда је то заиста посљедње упозорење. Сам премијер може да нема снаге да се сам обрачуна са хулиганима, али мора да има снаге да формира свеопшти фронт и да се кроз медије, образовање и законодавство избори против тог зла и да за почетак локализује тај пожар који је у ескалацији", поручио је Зукорлић.

Извор: Ало

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО Микиц

30.08.2016 15:06

Зурколиц је најбољи примјер како власт мења цовјека. Зар криминала у Раској није било и раније? Јесте! Али тада криминал није сметао Зурколицу јер он није био на власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

семир

31.08.2016 05:05

Михајло, он годинама указује на велики Криминал у Сандзаку.

Name

Абц

07.09.2016 18:23

Добар му Цартиер на руци.

ОДГОВОРИТЕ