Zukorlić: 'Novi Pazar' je centar kriminala

Lider Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Muamer Zukorlić žestoko je reagovao poslije najnovijih incidenata koji su obilježili meč između fudbalera Novog Pazara i Crvene zvezde!

Srbija 30.08.2016 | 16:56
Zukorlić: 'Novi Pazar' je centar kriminala
Ne prođe gostovanje nekog beogradskog kluba u Novom Pazaru a da na tribinama ne nastane haos! Navijači su na meču Superlige u nedjelju skandirali najsramnije parole i veličali ratnog zločinca Nasera Orića, kao i vađenje organa Srbima na Kosovu i Metohiji! Zbog toga ne čudi što se Zukorlić bez dlake na jeziku obrušio na klub iz Raškog okruga.

"Mislim da treba da pristupimo korjenima problema, jer ukoliko se ne presječe dotok problema, kozmetičke intervencije ili stavovi neće imati nikakvog smisla. Ja sam lično, kao i članovi naše stranke, ukazivao na to da je FK Novi Pazar centar kriminala u tom gradu i regionu. Od brojnih zloupotreba pri izgradnji stadiona, preko kladionica, koje su glavni motiv zainteresovanosti gradske politike za ovaj klub, do brojih mahinacija u vezi sa fudbalskim transferima. 

Gradska vlast u Novom Pazaru kao pokrovitelj svih tih kriminalnih radnji manipuliše i samim navijačima. Kada su im potrebni za razne akcije, onda su njihovi, a kada im postanu teret, onda se ograđuju od njih", kaže Zukorlić.

O tome kako spriječiti da se ponove nemile scene, koje su postale uobičajne kada je u pitanju stadion u Novom Pazaru, Zukorlić kaže:

"Mora se staviti tačka od vladajućih političkih faktora u Novom Pazaru na pokroviteljstvo nad huliganima. To je ono što je specifično za ovaj fudbalski klub. S druge strane, ono što je zajedničko za sportske terene jeste opasnost koja se nadvila nad cijelim društvom gdje imamo skoro prihvatanje kulture nasilja - nasilje nad djecom, ženama, nasilja po raznim nacionalnim i vjerskim ekstremima.

Zato sam nedavno predložio da se osnuje Nacionalni savjet za pacifikaciju društva, koji bi predvodio sveopšti front protiv nasilja, jer, ako premijer kaže da nije siguran da ima snage da se nosi s tim huliganima, onda je to zaista posljednje upozorenje. Sam premijer može da nema snage da se sam obračuna sa huliganima, ali mora da ima snage da formira sveopšti front i da se kroz medije, obrazovanje i zakonodavstvo izbori protiv tog zla i da za početak lokalizuje taj požar koji je u eskalaciji", poručio je Zukorlić.

Izvor: Alo

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

30.08.2016 15:06

Zurkolic je najbolji primjer kako vlast menja covjeka. Zar kriminala u Raskoj nije bilo i ranije? Jeste! Ali tada kriminal nije smetao Zurkolicu jer on nije bio na vlasti!

ODGOVORITE
Name

semir

31.08.2016 05:05

Mihajlo, on godinama ukazuje na veliki Kriminal u Sandzaku.

Name

Abc

07.09.2016 18:23

Dobar mu Cartier na ruci.

ODGOVORITE