Гранични полицајац крао новац од путника

Александар Пекић, службеник Граничне полиције БиХ, осумњичен је да је крао новац од путника на Међународном аеродрому у Сарајеву, пише Аваз.ба.

Босна и Херцеговина 30.08.2016 | 11:11
Гранични полицајац крао новац од путника
Он се терети да је приликом претреса личних ствари путника, у више наврата одузимао новац који се налазио у личном пртљагу контролисаних путника.

"Оптужени се терети да је, током фебруара и марта 2016. године, као полицијски службеник ЈГП-вођа тима пасошке контроле на Међународном граничном прелазу 'Аеродром Сарајево', у намери стицања протузаконите имовинске користи, искористио свој службени положај, тако што редовном контролом путника и пртљага приликом преласка државне границе, поступао супротно одредбама закона, правилника и упутстава Граничне полиције БиХ", наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ, преносе сарајевски медији.

(Аваз.ба)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Карадоз

30.08.2016 10:34

Опет удар на српски народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

око

30.08.2016 14:44

Ок ста му је радио заповједник гдје је његова одговорност, друго у тој институцији се само објави када је србин суспендован или урадио несто , ок али засто се цути о криминалним активностима које су поцинили припадници границне полиције из реда босњака и хрвата, засто се то скрива и цути о том.Но није ни цудо за такве ствари заслизни су српски кадрови од замјеника диркетора до инспектора у унутрасњој контроли и разни мјестима који цуте ко п....е јер им је добро за рад цина и радног мјеста е то су вам квазе срби.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

31.08.2016 07:50

Мало плата, топли оброк, превоз, регрес и остали додатци па у крађу. Таквим није мјесто нигдје а камо ли у полицији. Ово је још један од резултата запошљавања по пријатељско-познаничкој и страначкој корумпираној линији. Много честитих, поштених, школованих и способних младића могу сањати запослење у Граничној полицији, СИПА-е, Дирекцији за координацију полицијких тијела јер немају никога ко ће рећи ''прими овога, он је од оног из СДС-а, СНСД-а, СДА итд. Јавна је тајна да приликом пријема тзв.кадрова, руководиоци направе спискове и предају комисији, којом руководи опет провјерено одан кадар, спреман уновчити своје учешће у тој прљавој игри. На крају имате самосталног инспектора који пуца из службеног пиштоља, дан прије скупа у Поточарима, и ником ништа. Полицајца који из обијести у пијанству испуца оквир од 15 метака из службеног пиштоља, у сред насеља и ником ништа, полицајку која ''заводи ред'' машући у комшилуку службеним пиштољем и ником ништа, полицајца који сарађује са крадљивцима возила и ником ништа, полицајца шверцера цигарета и опет ником ништа. Кажу, лако је бити светац ако ти је тата бог. О стиду и срамоти нико не размишља.

ОДГОВОРИТЕ