Изборна кампања у БиХ почиње у петак

Изборна кампања у БиХ, као и непосредно обраћање политичких субјеката и емитовање плаћеног политичког оглашавања , 2. септембра, и трајаће 30 дана, односно до локалних избора, заказаних за 2. октобар.

Босна и Херцеговина 30.08.2016 | 09:30
Изборна кампања у БиХ почиње у петак
Регулаторна агенција за комуникације /РАК/ подсјећа медије да током изборне кампање морају поштивати Поглавље 16 Изборног закона БиХ и Правилник о медијском представљању политичких субјеката.

Обавеза покривања изборних активности током избора односи се на све пружаоце аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија у БиХ, саопштено је из РАК-а.

Изборна ћутња почиње 24 часа прије отварања бирачких мјеста, односно 1. октобра у 7.00 часова и траје до њиховог затварања, истичу из РАК-а и подсјећају да изборна ћутња важи за цијелу територију БиХ и све пружаоце аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија.

Правилник о медијском представљању политичких субјеката од дана расписивања до дана одржавања избора, као и Изборни закон БиХ, доступни су на веб- страници РАК-а /рак.ба/, а листа овјерених политичких субјеката за ове изборе може се наћи на веб-страници Централне изборне комисије БиХ.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Геограпхy

30.08.2016 07:48

Не, од петка ће нас посматрати ликови са плаката, а изборна кампања овдје траје 24 сата дневно, односно 365 дана у години

ОДГОВОРИТЕ
Name

Локални избори

30.08.2016 08:12

Хоце бити референдума-Неце бити референдума...