Хрват одликован Орденом Св. Саве

Свети архијерејски синод Српске православне цркве (СПЦ) је додијелио савјетнику у Министарству културе Хрватске Миљенку Домијану Орден Светог Саве другог степена "за свесрдно указивање помоћи у обнављању древног вјерског и културног наслијеђа СПЦ у Далмацији".

Србија 29.08.2016 | 22:19
Хрват одликован Орденом Св. Саве
Високо признање СПЦ уручено је Домијану јуче, на празник Велике Госпојине, у манастиру Успења Богородице у Крупи недалеко од Обровца.

Епископ далматински Фотије је том приликом захвалио свима који помажу обнову манастира Крупа, а посебно Миљенку Домијану.

Литургији у манастиру и додјели ордена, присуствовали су амбасадор Србије у Хрватској Мира Николић, градоначелник Обровца Анте Жупан и представници општинских власти, објављено је на сајту Далматинске епархије СПЦ.

Епископ Фотије поручио је да је заједничка мисија свих нас без обзира којој вјери припадамо, суживот у братској љубави. Он је позвао све људе добре воље да се сљедеће године поново окупе у манастиру Крупи, на прослави седам вијекова ове светиње.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Посматрац

29.08.2016 23:02

Одликовања СПЦ немају висе никакву вредност. Одликовања су примили многи масони а не СРБски Богољуби. Медјутим ако је Хрват својим радом одликовање заслузио лијепо је тада од стране СПЦ сто је њему као Хрвату у знак свог постовања за његов рад одликовање и дала. Патријарх Иринеј казе да СРБи и хрвати припадају једној хрисцанској цркви. Многи немисле тако и сматрају да је Патријар СРБски Г. Иринеј због година постао забораван или да непозна историју!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свако своје одликује

30.08.2016 10:56

Па човјек је сватио да су корјени битни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

30.08.2016 15:39

Мозда за њега, алл не и мене. Ја своје порекло знам, и судбу и све сто ме цека али страх ми неце заледити груди глупости људске робови трпе а не слободни људи!