Hrvat odlikovan Ordenom Sv. Save

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) je dodijelio savjetniku u Ministarstvu kulture Hrvatske Miljenku Domijanu Orden Svetog Save drugog stepena "za svesrdno ukazivanje pomoći u obnavljanju drevnog vjerskog i kulturnog naslijeđa SPC u Dalmaciji".

Srbija 29.08.2016 | 22:19
Hrvat odlikovan Ordenom Sv. Save
Visoko priznanje SPC uručeno je Domijanu juče, na praznik Velike Gospojine, u manastiru Uspenja Bogorodice u Krupi nedaleko od Obrovca.

Episkop dalmatinski Fotije je tom prilikom zahvalio svima koji pomažu obnovu manastira Krupa, a posebno Miljenku Domijanu.

Liturgiji u manastiru i dodjeli ordena, prisustvovali su ambasador Srbije u Hrvatskoj Mira Nikolić, gradonačelnik Obrovca Ante Župan i predstavnici opštinskih vlasti, objavljeno je na sajtu Dalmatinske eparhije SPC.

Episkop Fotije poručio je da je zajednička misija svih nas bez obzira kojoj vjeri pripadamo, suživot u bratskoj ljubavi. On je pozvao sve ljude dobre volje da se sljedeće godine ponovo okupe u manastiru Krupi, na proslavi sedam vijekova ove svetinje.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Posmatrac

29.08.2016 23:02

Odlikovanja SPC nemaju vise nikakvu vrednost. Odlikovanja su primili mnogi masoni a ne SRBski Bogoljubi. Medjutim ako je Hrvat svojim radom odlikovanje zasluzio lijepo je tada od strane SPC sto je njemu kao Hrvatu u znak svog postovanja za njegov rad odlikovanje i dala. Patrijarh Irinej kaze da SRBi i hrvati pripadaju jednoj hriscanskoj crkvi. Mnogi nemisle tako i smatraju da je Patrijar SRBski G. Irinej zbog godina postao zaboravan ili da nepozna istoriju!

ODGOVORITE
Name

Svako svoje odlikuje

30.08.2016 10:56

Pa čovjek je svatio da su korjeni bitni

ODGOVORITE
Name

Posmatrac

30.08.2016 15:39

Mozda za njega, all ne i mene. Ja svoje poreklo znam, i sudbu i sve sto me ceka ali strah mi nece zalediti grudi gluposti ljudske robovi trpe a ne slobodni ljudi!