Видео: Како се Леонардо увукао под кожу Гробарима...?!

У првој утакмици као стартер Бразилац наговестио велике могућности, али да би оправдао уложена средства мораће да на свакој следећој постигне и(ли) намести гол!

Фудбал 30.08.2016 | 17:30
Видео: Како се Леонардо увукао под кожу Гробарима...?!
За срећу је потребно мало. Озарена лица Партизанових навијача у суботу вече сведочила су много: да су - коначно - задовољни игром, да су после јо-јо резултата напокон дочекали један вредан аплауза, али и да су видели потенцијал играча о коме се досад само причало - Леонарда да Силве Созе.

Већ на старту продор по левој страни и асистенција Валерију Божинову, почетком другог мајсторија из слободног ударца, десет минута пре краја корнер из ког је Рад савладан четврти пут.

То је статистика.

Далеко више од дописивање у њене колоне, јер је погодио у претходном колу против Спартака, Бразилац је пленио игром и увукао се под кожу Гробарима, наговестивши да је спортски директор Ивица Илиев имао „нос“ кад је проценио да је то играч који прави разлику на српским теренима.

Разуме се, нема потребе - има примера из блиске прошлости - дизати офанзивног везисту у небеса због једне добре партије без обзира ко стајао преко пута, међутим, не може му се оспорити да „зна лопте“, да учествује у игри, да не делује као момак који ће да се крије на терену. Напротив, у првом мечу на коме је био стартер оставио је утисак фудбалера способног да у трку с лоптом освоји по 30 метара и створи вишак или прилику саиграчима.

Такав је потребан Партизану.

А баш је 8. јула, на дан промоције, рекао да ће му бити потребно месец или два да се спреми, с обзиром да иза себе има полугодишњу паузу.

„Сад могу да кажем да се заиста осећам добро. Срећан сам кад мој тим добро игра и када ја постижем голове. Све ме је додатно мотивисало још од прошле утакмице када сам постигао гол, а посебно сад када сам наставио серију“, поручује Леонардо, главни агхитекта победе над Грађевинарима (4:0).

За стручни штаб, руководиоце, али и навијаче Партизана два детаља у вези са Леонардом су изузетно битна. Игра и глава. Или: и игра и глава. Јер, Бразилац не само да се размахао, него је наговестио да уме да се носи са притиском, пошто је од дана доласка његова плата - за српске прилике астономских 510.000 евра по сезони - била предмет полемика. Посебно у свлачионици. Мада, буде ли овако наставио трчаће му сви у заграља: од Божинова доМиленковића и нико му неће бројати новце.

„У суботу се осетила другачија атмосфера међу играчима. Осетило се пријатељство, жеља за победом, жеља да се пружи захвалност навијачима и клубу. Партизан је показао како може и како би требало да игра. Истина да је тренер променио много играча, комбинује, али су овог пута играчи показали жељу за победом“.

Као пројектиован носилац игре, Леонардо да Силва Соза је сам себи поставио стандард. Да у свакој утакмици, без обзира на име ривала и такмичење, да и(ли) постигне гол. Ништа друго му се неће рачунати. То што понекад забави публику атарактивним потезом и измами повике „Лео, Лео“ јесте додатни плус, међутим, да би оправдао и зараду и епитет „странца какав није виђен у нашем фудбалу“ (Ивица Илиев оп. ау) биће потребно да се понавља и да исто као против Рада уради, на пример, у вечитом дербију.

„Ова утакмица је била веома важна за мене, играчки сам се вратио. Ово ми је баш требало, вратило ми је самопоуздање, снагу и лопту у ногама. Могу још много боље и ове две недеље ћу искористити за добар континуитет тренинга“, обећава Партизанов број 42.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар