Модрић нови капитен Хрватске

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Анте Чачић саопштио је да је нови капитен националног тима Лука Модрић.

Фудбал 30.08.2016 | 08:00
Модрић нови капитен Хрватске
"Нови капитен биће Лука Модрић, а његови заменици Иван Ракитић и Ведран Ћорлука", рекао је Чачић, преноси Хина.

Модрић, који је капитенску траку наследио од Дарија Срне, први пут је капитен Хрватске био у пролеће 2015. године на гостовању у Азербајџану. Фудбалери Хрватске 5. септембра у Загребу играју први меч у квалификацијама за Светско првенство 2018, а противник ће им бити Турска.

"Надам се да смо сви остали у стању у каквом смо били на Европском првенству и да да ћемо с истим снагама презентирати оно што је потребно да Хрватска успешно апсолвира квалификације и пласира се у Русију", рекао је Чачић.

Поред Хрватске и Турске, у Групи И су још и Исланд, Украјина, Финска и Косово.

"Наша група је најјача, са четири репрезентације које су биле на Европском првенству, али с обзиром на тамо приказано имамо улогу фаворита и учинићемо све да је оправдамо",рекао је селектор Хрватске.

Турска у Загреб долази без неколицине својих звезда, укључујући и Арду Турана.

"Турска сигурно жели да иде на СП, али не бих улазио у избор колеге Фатиха Терима за ову утакмицу. Сигуран сам да ће Турска учинити све да добро удје у квалификације, а изостанак неких појединаца не значи да ће бити слаби", рекао је Чачић.

У редове репрезентације Хрватске враћа се фудбалер Ливерпула Дејан Ловрен, који је пропустио наступ у Француској.

"О њему је много написано у последњих шест месеци, а ја сам још на почетку рекао да ни један играч нити селектор неће бити испред репрезентације. Сигуран сам да је Ловрен схватио зашто није био на ЕП-у и нема потребе да више испашта, а има квалитет да буде с нама", рекао је Чачић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар