Modrić novi kapiten Hrvatske

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić saopštio je da je novi kapiten nacionalnog tima Luka Modrić.

Fudbal 30.08.2016 | 08:00
Modrić novi kapiten Hrvatske
"Novi kapiten biće Luka Modrić, a njegovi zamenici Ivan Rakitić i Vedran Ćorluka", rekao je Čačić, prenosi Hina.

Modrić, koji je kapitensku traku nasledio od Darija Srne, prvi put je kapiten Hrvatske bio u proleće 2015. godine na gostovanju u Azerbajdžanu. Fudbaleri Hrvatske 5. septembra u Zagrebu igraju prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018, a protivnik će im biti Turska.

"Nadam se da smo svi ostali u stanju u kakvom smo bili na Evropskom prvenstvu i da da ćemo s istim snagama prezentirati ono što je potrebno da Hrvatska uspešno apsolvira kvalifikacije i plasira se u Rusiju", rekao je Čačić.

Pored Hrvatske i Turske, u Grupi I su još i Island, Ukrajina, Finska i Kosovo.

"Naša grupa je najjača, sa četiri reprezentacije koje su bile na Evropskom prvenstvu, ali s obzirom na tamo prikazano imamo ulogu favorita i učinićemo sve da je opravdamo",rekao je selektor Hrvatske.

Turska u Zagreb dolazi bez nekolicine svojih zvezda, uključujući i Ardu Turana.

"Turska sigurno želi da ide na SP, ali ne bih ulazio u izbor kolege Fatiha Terima za ovu utakmicu. Siguran sam da će Turska učiniti sve da dobro udje u kvalifikacije, a izostanak nekih pojedinaca ne znači da će biti slabi", rekao je Čačić.

U redove reprezentacije Hrvatske vraća se fudbaler Liverpula Dejan Lovren, koji je propustio nastup u Francuskoj.

"O njemu je mnogo napisano u poslednjih šest meseci, a ja sam još na početku rekao da ni jedan igrač niti selektor neće biti ispred reprezentacije. Siguran sam da je Lovren shvatio zašto nije bio na EP-u i nema potrebe da više ispašta, a ima kvalitet da bude s nama", rekao je Čačić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar