Озваничено: Мехмед Јањош се вратио на "Кошево"!

Нови тренер бордо тима на представљању истакао је како "никада није одлазио из ФК Сарајева, иако је радио у другим екипама."

Фудбал 29.08.2016 | 22:45
Озваничено: Мехмед Јањош се вратио на "Кошево"!
Стручни штаб Фудбалског клуба Сарајево у новом саставу радиће на враћању самопоуздања играчима те враћању јединства како би било могуће остварити позитивне резултате, поручено је данас на конференцији за новинаре на којој је представљен Мехмед Јањош, нови шеф стручног штаба и његови помоћници Сенад Репух и Зијад Швракић.

Јањош је истакао како "никада није одлазио из ФК Сарајева, иако је радио у другим екипама." Вјерује да ће вријеме показати колико ће стручни штаб у новом саставу направити.

"Вријеме је пред нама и показаће колико ће овај стручни штаб направити. У старту могу рећи да у овом моменту нам је потребно једно велико јединство, заједништво, имамо још 11 кола, морамо извући максимум напора да остваримо што бољи резултат, а касније имамо времена сјести и видјети шта даље радити", рекао је Јањош.

Према његовим ријечима, упознат је са тренутним кадром клуба те истиче да је играчима неопходно вратити самопоуздање које је "очигледно пољуљано".

"Када будем са њима, знаћу какви су, али клуб има потенцијал, могу равноправно да се боре за Европу, Морамо сада вратити самопоуздање играчима које је пољуљано, требамо радити сви заједно на враћању самопоуздања. Видјећемо колика је та физичка спрема, имамо мало времена, не можемо измишљати топлу воду", нагласио је Јањош.

Он је подсјетио на негодовање навијача које је, како каже, оправдано будући да су играчи ФК Сарајево у посљедњим утакмицама два пута ремизирали и једном изгубили.

"Имам у плану да успоставимо контакт, разговарамо, да заједнички можемо одиграти полусезону. ФК Сарајево не може без навијача, али играчи морају имати одговорност. Не подржавам потезе навијача који нису у складу са спортским навијањем, али ми морамо водити рачуна о томе како нам навијач одлази са стадиона. На нама је да учинимо све, да направимо атмосферу да је милина радити", поручио је Јањош.

Спортски директор ФК Сарајево Фарук Ихтијаревић представљајући нове чланове Стручног штаба изјавио је како је велики број кандидата аплицирао на поменута мјеста, али да је одлука о изабранима била једногласна.

"Одлука је била једногласна и вјерујем да ћемо са овим људима, домаћим кадром и бившим играчима, направити оно што сада немамо - побољшати игру и резултат", рекао је Ихтијаревић.

У Стручном штабу нови кондициони тренер је Слободан Клачар, а тренер голмана Ирфан Ханџић. ФК Сарајево креће на мини припреме за наставак сезоне током репрезентативне паузе.

Прошлоседмични пораз од екипе Металегеа на Кошеву резутатом 2:1, значио је и крај мандата за дотадашњег тренера Алмира Хуртића.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар