Ozvaničeno: Mehmed Janjoš se vratio na "Koševo"!

Novi trener bordo tima na predstavljanju istakao je kako "nikada nije odlazio iz FK Sarajeva, iako je radio u drugim ekipama."

Fudbal 29.08.2016 | 22:45
Ozvaničeno: Mehmed Janjoš se vratio na "Koševo"!
Stručni štab Fudbalskog kluba Sarajevo u novom sastavu radiće na vraćanju samopouzdanja igračima te vraćanju jedinstva kako bi bilo moguće ostvariti pozitivne rezultate, poručeno je danas na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen Mehmed Janjoš, novi šef stručnog štaba i njegovi pomoćnici Senad Repuh i Zijad Švrakić.

Janjoš je istakao kako "nikada nije odlazio iz FK Sarajeva, iako je radio u drugim ekipama." Vjeruje da će vrijeme pokazati koliko će stručni štab u novom sastavu napraviti.

"Vrijeme je pred nama i pokazaće koliko će ovaj stručni štab napraviti. U startu mogu reći da u ovom momentu nam je potrebno jedno veliko jedinstvo, zajedništvo, imamo još 11 kola, moramo izvući maksimum napora da ostvarimo što bolji rezultat, a kasnije imamo vremena sjesti i vidjeti šta dalje raditi", rekao je Janjoš.

Prema njegovim riječima, upoznat je sa trenutnim kadrom kluba te ističe da je igračima neophodno vratiti samopouzdanje koje je "očigledno poljuljano".

"Kada budem sa njima, znaću kakvi su, ali klub ima potencijal, mogu ravnopravno da se bore za Evropu, Moramo sada vratiti samopouzdanje igračima koje je poljuljano, trebamo raditi svi zajedno na vraćanju samopouzdanja. Vidjećemo kolika je ta fizička sprema, imamo malo vremena, ne možemo izmišljati toplu vodu", naglasio je Janjoš.

On je podsjetio na negodovanje navijača koje je, kako kaže, opravdano budući da su igrači FK Sarajevo u posljednjim utakmicama dva puta remizirali i jednom izgubili.

"Imam u planu da uspostavimo kontakt, razgovaramo, da zajednički možemo odigrati polusezonu. FK Sarajevo ne može bez navijača, ali igrači moraju imati odgovornost. Ne podržavam poteze navijača koji nisu u skladu sa sportskim navijanjem, ali mi moramo voditi računa o tome kako nam navijač odlazi sa stadiona. Na nama je da učinimo sve, da napravimo atmosferu da je milina raditi", poručio je Janjoš.

Sportski direktor FK Sarajevo Faruk Ihtijarević predstavljajući nove članove Stručnog štaba izjavio je kako je veliki broj kandidata aplicirao na pomenuta mjesta, ali da je odluka o izabranima bila jednoglasna.

"Odluka je bila jednoglasna i vjerujem da ćemo sa ovim ljudima, domaćim kadrom i bivšim igračima, napraviti ono što sada nemamo - poboljšati igru i rezultat", rekao je Ihtijarević.

U Stručnom štabu novi kondicioni trener je Slobodan Klačar, a trener golmana Irfan Handžić. FK Sarajevo kreće na mini pripreme za nastavak sezone tokom reprezentativne pauze.

Prošlosedmični poraz od ekipe Metalegea na Koševu rezutatom 2:1, značio je i kraj mandata za dotadašnjeg trenera Almira Hurtića.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar