Звезда: Неки очигледно не знају гдје живе! Пазарци: Крива је Звезда и њени навијачи!

ФК Црвена звезда најоштрије је осудио дешавања у Новом Пазару истакавши да је недопустиво да спортска борилишта служе за изражавање верске и националне мржње.

Фудбал 29.08.2016 | 20:30
Звезда: Неки очигледно не знају гдје живе! Пазарци: Крива је Звезда и њени навијачи!
"ФК Нови Пазар је послужио као полигон за промоцију национализма и шовинизма, а чињеница да је у елитном рангу нашег фудбала, омогућава да се поруке такве садржине гласно чују. Јасно је истакнуто свим актима светске, европске и наше куће фудбала да политици нема места на трибинама", наводи се у саопштењу Звезде.

Клуб из Љутице Богдана наводи да скандирање присталица Новог Пазара против државе и српског народа ни једног тренутка није наишло ни на какву осуду тог клуба, док су навијачи Звезде, како се наводи, више пута опомињани због увредљивог скандирања.

"Неки очигледно нису свесни у којој држави живе и труде се да је на сваком кораку пониште и омаловаже", пише у саопштењу Звезде.

Црвена звезда наводи и да је недопустиво да њени навијачи у Нови Пазар улазе "као у ратну зону" "јер не постоји други начин да им се гарантује безбедност".

"Нико не брани навијачима да буду уз Нови Пазар, али неки су изгледа решили да је битније бити против Звезде и Србије. Њих Нови Пазар не занима. А показало се да не постоји ни основна толеранција када су нашем играчу Гелору Канги упућивани расистички повици",наводи се у саопштењу.

"Зато фудбалски клуб Црвена звезда позива све надлежне органе да реагују адекватно како би се коначно окончала ово потпуно ненормална ситуација", закључује се у саопштењу Звезде.

Нови Пазар: За нереде одговорни судија и навијачи Звезде

Управни одбор фудбалског клуба Нови Пазар изразио је данас жаљење због испада својих навијача и најоштрије осудио њихово понашање у мечу са Црвеном звездом, истичући да одговорност за нереде сносе и судија Милан Илић, као и навијачи гостију.

"Велике напоре улажемо како би навијање било фер и спортско, али су нам у овом случају навијачи Црвене звезде и судија Милан Илић отежали посао. Револт и бес наших навијача изазван је судијским свирањем непостојећег пенала и истицањем четничких транспарената и националистичким скандирањем навијача гостију", наводи се у саопштењу.

Нови Пазар наводи и да је и фудбалер Црвене звезде Гелор Канга одгурнуо сакупљача лопти док је напуштао терен после измене, чиме је испровоцирао публику да бурно реагује.

"Управни одбор ФК Нови Пазар тражи од Фудбалског савеза Србије и судијске организације да утичу и отклоне лакрдијаше којима је интерес да дуел измедју ова два тима буде све осим спортски", наводи се у саопштењу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар