Zvezda: Neki očigledno ne znaju gdje žive! Pazarci: Kriva je Zvezda i njeni navijači!

FK Crvena zvezda najoštrije je osudio dešavanja u Novom Pazaru istakavši da je nedopustivo da sportska borilišta služe za izražavanje verske i nacionalne mržnje.

Fudbal 29.08.2016 | 20:30
Zvezda: Neki očigledno ne znaju gdje žive! Pazarci: Kriva je Zvezda i njeni navijači!
"FK Novi Pazar je poslužio kao poligon za promociju nacionalizma i šovinizma, a činjenica da je u elitnom rangu našeg fudbala, omogućava da se poruke takve sadržine glasno čuju. Jasno je istaknuto svim aktima svetske, evropske i naše kuće fudbala da politici nema mesta na tribinama", navodi se u saopštenju Zvezde.

Klub iz Ljutice Bogdana navodi da skandiranje pristalica Novog Pazara protiv države i srpskog naroda ni jednog trenutka nije naišlo ni na kakvu osudu tog kluba, dok su navijači Zvezde, kako se navodi, više puta opominjani zbog uvredljivog skandiranja.

"Neki očigledno nisu svesni u kojoj državi žive i trude se da je na svakom koraku ponište i omalovaže", piše u saopštenju Zvezde.

Crvena zvezda navodi i da je nedopustivo da njeni navijači u Novi Pazar ulaze "kao u ratnu zonu" "jer ne postoji drugi način da im se garantuje bezbednost".

"Niko ne brani navijačima da budu uz Novi Pazar, ali neki su izgleda rešili da je bitnije biti protiv Zvezde i Srbije. Njih Novi Pazar ne zanima. A pokazalo se da ne postoji ni osnovna tolerancija kada su našem igraču Geloru Kangi upućivani rasistički povici",navodi se u saopštenju.

"Zato fudbalski klub Crvena zvezda poziva sve nadležne organe da reaguju adekvatno kako bi se konačno okončala ovo potpuno nenormalna situacija", zaključuje se u saopštenju Zvezde.

Novi Pazar: Za nerede odgovorni sudija i navijači Zvezde

Upravni odbor fudbalskog kluba Novi Pazar izrazio je danas žaljenje zbog ispada svojih navijača i najoštrije osudio njihovo ponašanje u meču sa Crvenom zvezdom, ističući da odgovornost za nerede snose i sudija Milan Ilić, kao i navijači gostiju.

"Velike napore ulažemo kako bi navijanje bilo fer i sportsko, ali su nam u ovom slučaju navijači Crvene zvezde i sudija Milan Ilić otežali posao. Revolt i bes naših navijača izazvan je sudijskim sviranjem nepostojećeg penala i isticanjem četničkih transparenata i nacionalističkim skandiranjem navijača gostiju", navodi se u saopštenju.

Novi Pazar navodi i da je i fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga odgurnuo sakupljača lopti dok je napuštao teren posle izmene, čime je isprovocirao publiku da burno reaguje.

"Upravni odbor FK Novi Pazar traži od Fudbalskog saveza Srbije i sudijske organizacije da utiču i otklone lakrdijaše kojima je interes da duel izmedju ova dva tima bude sve osim sportski", navodi se u saopštenju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar